Seuran uusi kapteeni esittäytyy

6.5.2015

Seuramme uusi kapteeni on joroislainen Juha Nissinen. Hän on 58-vuotias entinen kiinteistönvälittäjä. Hän on jossain mitassa harrastanut golfia viitisentoista vuotta. Suoritti green cardin -97 ja aloitti harrastuksen varsinaisesti vuonna 2000. Hänen tasoituksensa on tällä hetkellä 4,6. Sitä voi pitää erinomaisena, kun ottaa huomioon miehen sairaskertomuksen. Siihen sisältyy kaksi selkäleikkausta, joilla on korjattu välilevyn pullistumia. Kolmaskin pullistuma selästä löytyy, viidennestä nikamanvälistä. Se on kuitenkin sellaisessa tilassa, ettei kolmatta leikkausta ole, ainakaan tällä hetkellä, näkyvissä. Leikkaukset ovat onnistunet hyvin. Ikävää on vain se, että ensimmäinen operaatio viivästyi sen verran, että hermosäryt kroonistuivat ja sen vuoksi mies joutuu nappaamaan särkylääkkeen kahdeksan tunnin välein. Ilman niitä liikuntakyky romahtaa.
Pelitaitojen arvostusta lisää sekin, että Juha sanoo olevansa lajissa itseoppinut. Hän on seuran mestari reikäpelissä ja kakkonen lyöntipelissä. Ei kovin huonosti itseoppineelta, selkävaivojen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä olevalta mieheltä.

- Minulla oli aikaisemmin kotitalon tonttia sen verran, että saatoin lyödä noin 70-metrisiä lyöntejä omassa pihassa. Ensin talosta poispäin ja sitten talkaisin. Lähipeli ratkaisee-kirja tuli luettua useampaan kertaan ja talon ikkunat jäivät ehjiksi. Ensimmäisen kerran kävin Jarno Hovilan klinikalla muiden seuran senioreiden matkassa viime ja toissa talvena.

Kapteenin tehtävä on toiminnallaan ja esimerkillään luoda seurahenkeä, yhteenkuuluvuutta ja viihtyisyyttä. Kapteenin vastuulla on seurassa golfin sääntöjen ja hyvän golfkäytöksen etiketin noudattaminen.
Seurahengellä saadaan pelaajat pysymään ja viihtymään seurassa. Hyvä henki on ehtymätön voimavara aktivoida toimintaa ja vaikuttaa vapaaehtoistyöllä kustannuksia alentavasti talouteen.

-Haluan vaikuttaa seurahenkeen niin, että olen mahdollisimman paljon läsnä. Haluan olla tavoitettavissa ja helposti lähestyttävissä. Tiedotuksen on oltava avointa. Mitään kuppikuntia en halua syntyvän. Kaikkia jäseniä tulee kohdella tasa-arvoisesti. Siten haluan toimia, hän sanoo.

Kapteenin toimenkuva koostuu monista pienistä osasista, kuten yhteyksistä naapuriseuroihin. Kartanogolfilla on hyvät ja toimivat suhteet ja paljon yhteisiä tapahtumia naapureiden kanssa. Niitä toteuttavat seuran toimikunnat yhdessä kapteenin kanssa. Seuran kalenterissa on tapahtumia varsin tiiviisti, eikä niiden lisäämiseen ole suuriakaan mahdollisuuksia.

Juha Nissisen mielessä tuntuu isolla sijalla olevan viihtyvyyden ja tasa-arvoisuuden tärkeys. Kevään korttikursseille on tulossa melko runsaasti lajista kiinnostuneita. Uusien pelaajien ”sisäänajo” golfyhteisöön on Juhan mielestä erittäin tärkeää.

-Olen ajatellut järjestää uusille golfaajille Kapteenin kierroksen. Kutsun heitä pelaamaan kanssani puolikkaan tai koko kierroksen. Käymme siinä läpi sääntöjä, turvallisuutta ja muita juttuja. Samalla tutustutaan toisiin pelaajiin. Tuttujen pelaajien kanssa on helpompi aloittaa golf, kun omat taidot eivät vielä ole kehittyneet tarpeeksi. Yhteisö tarvitsee uusia jäseniä. Pelaajien lukumäärähän on hienoisessa laskussa.

Osakkeenomistajienkin tilanne mietityttää kapteenia. Osakkeiden arvo ja jälkimarkkinat toimivat kehnosti.
-Olen miettinyt paljon tätä asiaa. Osakasetuuksia tulisi saada jotenkin lisättyä. Mielestäni on väärin että ihan ulkopuoliset tahot tarjoavat etukortteja kentille. Meidän se pitäisi tehdä itse, tarkoitan tässä kenttäyhtiöitä, lanseerata osakaskortti, jolla pääsisi pelaamaan muille yhtiömuotoisille kentille esimerkiksi puolella hinnalla ilman rajoituksia. Ei voi olla oikein, että ulkopuoliset käyttävät hyväkseen meidän omaisuutta. Onko se mahdollista, en tiedä, mutta jotain tulisi keksiä, jotta osakkeiden omistaminen tulisi houkuttelevammaksi, hän pohtii.

Kapteenin tehtäviin kuuluu paljon muutakin, mutta Juha Nissinen selvästi painottaa halua olla tavattavissa.

- Tulkaa juttusille. Olen innokas vaihtamaan ajatuksia ja kuuntelen varmasti. Minulle saa soittaa, sillä keskustelu ja suora yhteydenotto on aina parempi kuin sähköpostin lähettäminen. Numeroni on 0400 607 457. Puhelin on auki aina paitsi pelin aikana.

Kuva ja juttu
Ilpo Keinänen
« Takaisin