Kenttä on katsastettu - SM-kisoihin reilu kuukausi

18.5.2015

Reikäpelien Suomen mestaruudet ratkotaan Kartanogolfissa puolentoista kuukauden kuluttua kesä- ja heinäkuun vaihteessa. Kilpailu on ensimmäinen arvoturnaus Kartanogolfin historiassa. Kilpailupaikat katsastettiin 11.5. Tarkastuksen suorittivat Audi Finnish Tourin kilpailun johtaja Markus Ervasti ja Golfliiton kansainvälinen tuomari Arto Teittinen.
Joroisten SM-kisa kuuluu osana Finnish Touriin, joka on Suomen PGA:n ja Golfliiton yhdessä järjestämä ammattilaisten ja amatöörien yhteinen kilpailukiertue. Se toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona ja tarjoaa Suomen parhaille pelaajille mahdollisuuden kilpailla keskenään mahdollisimman hyvätasoisissa kilpailuissa. Kilpailuun pääsevät mukaan parhaat pelaajat, riippumatta siitä ovatko he ammattilaisia tai amatöörejä.

- Katselmus meni ihan hyvin. Mitään isompia tekemisiä ei tarvitse tehdä, kertoi Petteri Ruuskanen. Kilpailuun mennessä tehdään muutamaan kohtaan merkkipaalujen osalta pikkuviilausta, lähinnä joittenkin vesiestepaalutuksien kohdalla. Itse kilpailuun tehdään sitten rajamerkinnät maahan vesiesteiden ja out-rajojen osalta. Ne vedetään värillä paalulta toiseen. Lisäksi viheriöt viritetään leikkaamalla ja jyräämällä vastaamaan kisan vaatimuksia. Pintojen nopeudet mitataan stimpmeterillä. Kenttä tarkastetaan vielä uudelleen ennen kisaa. Oli hienoa että kansainvälinen tuomari Arto Teittinenkin tuli paikalle. Komealta kuulostaa sekin, että hän tulee meille US Openista, jota tuomaroimaan hänet on valittu jo toisen kerran. Voi arvata ettei sinne ihan helpolla ole mahdollisuus päästä.

Kilpailuun tulee 64 miestä ja 16 naista. Heidät asetetaan kaavioon siten, että parhaat eivät heti joudu pelaamaan vastakkain. Ensimmäisen päivänä pelataan kaksi kierrosta. Kilpapareista voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Ensimmäisen päivän jälkeen on mukana siis 16 miestä. Neljännen kierroksen jälkeen jäljellä on kahdeksan ja sitten enää kaksi paria, joiden voittajat pelaavat mestaruudesta ja hävinneet pronssimitalista.

Audi Finnish Touriin kuuluu seitsemän osakilpailua, joista Joroisten kilpailu on yksi osa ja samalla maan mestaruuskilpailu. Muut osakilpailut ovat lyöntipelejä. Osallistujat valitaan kategoriajärjestelmän perusteella. Siellä menestyneiden lisäksi osallistumisen mahdollistaa myös kilpailusarjan johdon myöntämät villit kortit.

Koko Finnish Tourin palkintopotti on tänä vuonna 94 000 euroa. Se on kasvanut viime vuodesta parikymmentä tuhatta. Voittajat olivat viime vuonna Henri Satama ja Matilda Castren.

I.K.« Takaisin