Ladykapteeni Kirsi Väisänen - Unohtakaa ujostelu, tulkaa porukkaan.

21.5.2015

Seurassamme toimii kaikkiaan neljä kapteenia. Kirsi Väisänen on yksi heistä. Hän on ladykapteeni tai naiskapteeni, kuten haluatte. Hän toimii samalla myös naistoimikunnan puheenjohtajana. Hommia liikaa?

-Enpä tiedä, kun olen ollut vasta kaksi kautta toimikunnan jäsenenä ja ensimmäistä kautta tässä tehtävässä. Vastuu tietysti tuntuu ja voisihan se olla parempi, jos kapteeni olisi eri henkilö kuin toimikunnan vetäjä. Katsotaan nyt, hän naurahtaa.

Kirsi Väisänen toimii laboratorion hoitajana Varkauden sairaalassa. Nelihenkinen perhe on juuri muuttunut kaksihenkiseksi, kun poika opiskelee muualla ja tytärkin muutti vast`ikään pois kotoa.

-Oudolta tuntuu, mutta toisaalta helpommalta. Huushollin pito on vähän toisenlaista. Miehellä ja minulla on kummallakin vuorotyö, joten ruuanlaittokaan ei ole enää ihan säännöllistä. Jos olen yksin en viitsi itselleni ihmeemmin kokata.

Kirsi suoritti kortin syksyllä 2006. Ensimmäiset kierrokset hän pelasi kesällä 2007. Sysäys pelaamiseen tuli ystävättären juhlamatkalla Thaimaahan, jossa hän oli kaveriporukan ainoa pelaamaton jäsen. Mies oli aloittanut golfin jo 2004, mutta vasta edellä mainitulla matkalla syntyi päätös aloittaa pelaaminen.
Nykyisin hän pelaa keskimäärin 50 kierrosta kaudessa. Tasoitus on tällä hetkellä 17,6.

-Se on juuttunut noille lukemille. Heiluu vähän ylös alas. En oikein keksi, mitä pitäisi tehdä, että se kutistuisi. Toisaalta en mieti sitäkään, miksi sitä pitäisi saada pienemmäksi. Sen verran harrastan itseni tsemppausta,
että pelaan kaikki kierrokseni tasoituskierroksena. Sillä tavalla haastan itseni pelaamaan tosimielellä joka kerta.

Kirsin ja hänen johtamansa toimikunnan suurimpana miettimisen aiheena on se, että seuran naispelaajat osallistuvat yhteisiin tapahtumiin harvakseltaan. Suosituimpia ovat olleet Jarno Hovilan klinikat ja viime kesän vierailu Vierumäelle, jonne eivät kaikki halukkaat mahtuneet, kun varaukset majoituksesta ja tiiajoista tehtiin varovaisesti. Tämän kesän reissu tehdään Tahkovuorelle, jonne on paikkoja mökkeihin ja kentälle varattu kolmellekymmenelle henkilölle. Mukaan haluavien on syytä toimia hyvissä ajoin jotta pääsee mukaan ja voimme puolestamme perua mahdolliset ylimääräiset varaukset.

-Kaikki seuran toimikunnat toimivat aktiivisesti, josta johtuu että tarjontaa on runsaasti. Naisjaoston tapahtumien joukossa on kilpailutapahtumia, sääntökursseja, klinikoita, vierailuja muille kentille ja yhteisiä juhlia. Mielestäni kilpailutapahtumiin voisivat seuramme naiset osallistua enemmän. Turha ujous pitäisi unohtaa. Naisten kilpailut ovat hengeltään rentoja tapahtumia, joissa tutustutaan uusiin ihmisiin. Kilpailuhenkisyys ei ole naisten vahvimpia ominaisuuksia. Sen vuoksi kilpailemiseen pitää suhtautua rennolla otteella. Tekee kaikentasoisille pelaajille hyvää vaihtaa vakituinen pelikaveri välillä uusiin kasvoihin. Omia taitojaan ei ole mitään syytä ujostella. Jokainen on ollut ensin aloittelija. Huomasin itsekin sen silloin alussa kuinka sain vain kannustusta kun epäonnistumisia sattui alussa enemmän kuin nykyisin, kannustaa ladykapteeni.

Kapteenien tehtävien yhtenä osana on huolehtia seuran hengestä. Kirsi on samaa mieltä kuin Juha Nissinen, kapteenin valmiudesta olla tavattavissa siis jututettavana.

- Mielestäni meillä on seurassa ja tässä klubilla erittäin rento ja kodikas tunnelma. Sen koin jo aloittaessani pelaamisen. Sain kokeneemmilta kannustusta. Kukaan ei näyttänyt pitkästymisen merkkejä vaikka joutui odottelemaan lyöntivuoroaan omien, runsaiden lyöntieni vuoksi. Rento tunnelma näkyy myös terassilla ja tapahtumissa. Meillä on naistoimikunnassa tarkoitus vierailla korttikurssien viimeisillä tunneilla kertomassa toiminnastamme ja yrittää sillä tavoin toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi porukkaan. Ehkä sen ensimmäisen askeleen ottaminen kuuluu meille eikä uudelle pelaajalle, jolle kentän ympyrät jo muutenkin aiheuttavat jännitettävää. Uusille ja vanhoille sanon, että tulkaa mukaan, seuratkaa nettisivujen ilmoitustaulua. Pelin mukavuus lisääntyy kivassa seurassa.

Kuva ja teksti
Ilpo Keinänen
« Takaisin