Juniorikapteeni Ville Liuska - "Pelaan lankoni kanssa 24 tuntia junioreille".

2.6.2015

- Minä olen varmaan Suomen vanhin juniorikapteeni, enkä ole ihan varma vaikka olisin maailmankin vanhin. Yleensä juniorikapteenit ovat itsekin vielä junnuja, nauraa Kartanogold´fin juniorikapteeni Ville Liuska.

Ville on syntyisin Joroisista. Ikää on 28 vuotta. Hän sai golfkipinän liikunnanopettajansa Heikki Purasen ansiosta. Hänen avullaan päästiin kokeilemaan tätäkin lajia. Ville innostui. Hän harjoitteli paljon ja kehittyi niin että pääsi jo mukaan nuorten SM-kisoihin. Parhaimmillaan tasoitus kävi kahdessa. Tällä hetkellä tasoitus kieppuu kuuden paikkeilla.

Golfin kilpaura hiipui aikuisiän kynnyksellä, kun opiskelu alkoi tuntua tärkeämmältä. Joillekin perheen perustaminen voi aiheuttaa golfin jäämisen hieman taustalle. Villen perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kymmenkuinen tytär.
- Melkein kaikki vaimoni suvusta pelaa golfia. Ei ole tarvinnut harrastusta selitellä. Vaimo pelaa ja tyttärelläkin on jo muovimailat. Hänkin siis on menossa mukana, mutta hänen pelaamistaan jossain määrin vielä haittaa se, ettei hän vielä osaa kävellä, Ville naurahtaa.

Kilpagolf siis jäi Villeltä, mutta juniorityö tuli tilalle. Hän on kouluttautunut liiton kursseilla. Hän on tällä hetkellä kakkostason seuravalmentaja. Juniorityössä hän on ollut 16-vuotiaasta lähtien. Joroisissa olisi nyt nuorilla hyvä mahdollisuus aloittaa golfin pelaaminen. Taloudellisesti se ainakin on tehty halvaksi, kun seura ja kunta tekivät sopimuksen alle 16-vuotiaiden joroislaisten vapaasta pelioikeudesta.
- Junioripulaan voisi yhtenä ratkaisuna olla tehokkaampi tiedottaminen kouluilla, sanoo Ville. Meillä on aika hyvä tilanne ohjaajien suhteen. Sonja Valtonen, Timo Savolainen, Samuli Laitinen, Markku Vaanola, Olli Nyyssönen ja Mika Muurikoski ohjaavat nuoria mielellään, eikä omakaan kipinä ole sammahtanut. Olemme hankkineet uusia välineitä ja taloudelliset resurssit ovat kohtalaiset. Niitä voimme vielä lisätäkin.

24 tuntia juniorigolfille

Liitto lanseerasi viime vuonna kampanjan ”24 tuntia juniorigolfille”. Siinä pelaajapari pelaa putkeen 24 tuntia. He keräävät hankkeeseen tukijoita, jotka sitoutuvat maksamaan jokaisesta parista ja sitä paremmasta tuloksesta tietyn panoksen mikä kerrotaan lopullisella par-kertymällä. Panos voi olla 0,20 – 5 euroa ja kertyneet rahat menevät lyhentämättöminä seuran juniorityöhön.

- Soitin vaimoni veljelle, joka lupasi lähteä mukaan. En ole ihan varma, tuliko juttu harkittua ihan tarkkaan, mutta maanantaina 22.6. klo 18 aloitamme ja tiistaina 23.6. klo 18 lopetamme. Meillä on vajaa kolmekymmentä tukijaa ja lisää vastaanotetaan avosylin ja aplodien saattamana. Kuvittelen että saamme aikaiseksi ehkä 7 kierrosta. Se tekee 126 reikää ja käveltävääkin kertyy noin 70 kilometriä. Onhan se kova haaste, saa nähdä kuinka ukkojen käy. Uudet tukijat, hyväntekijät, Kartanogolfin caddie masterilta löytyvät ohjeet kuinka osallistua. Minulle tai lankomies Mikko Nykäselle voi myös soittaa. Yhteystiedot saa caddie masterilta. Kaikki rohkeasti mukaan tekemään hyvää, kutsuu juniorikapteeni Ville Liuska.

Kuva ja juttu Ilpo K
« Takaisin