Kartanogolfissa ollaan valmiina

26.6.2015

Golfin reikäpelin SM pelataan Joroisissa

Reikäpelin Suomen mestaruudet ratkotaan 30.6. alkaen Joroisten Kartanogolfissa. Tällä tasolla ei Joroisissa ole koskaan aikaisemmin pelattu Kartanogolfin 28 toimintavuoden aikana. Kilpailemassa on 64 miespelaajaa ja 16 naispelaajaa. Järjestelyihin osallistuu 50 seuran aktiivijäsentä. Erinomaisessa kunnossa oleva kenttä on katsastettu ja hyväksytty SM-kilpa-areenaksi. Ensi viikon maanantaista torstaihin kentällä on yleisölläkin mahdollisuus nähdä suomalaisten huippugolfareiden peliä.

-Tämä on seuralle iso ponnistus. Me haluamme luonnollisesti tehdä kisajärjestelyt mahdollisimman hyvin. Innostus on ollut jopa niin suurta, etteivät kaikki halukkaat vapaaehtoiset päässeet toimitsijoiksi forecaddien, tuloslaskennan ja muihin tehtäviin. Golfliitosta ja Finnish Tourilta tulevat tuomarit ja kilpailunjohtajat. Päätuomarina toimii liiton kansainvälinen tuomari Arto Teittinen, apulaisenaan Kari Mäkelä. Arto Teittinen tulee Joroisiin lähes suoraan Yhdysvalloista US Openista, jossa hän oli tuomaritehtävissä. Kilpailujohtajana toimii Eero Kangasniemi, kertoi Kartanogolf ry:n puheenjohtaja ja Golfliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Harri Kainulainen.

Viikko alkaa maanantaina pelattavalla Pro Am-kilpailulla, johon on ilmoittautunut 28 yritysjoukkuetta. Joukkueen muodostaa neljä pelaajaa, joista kolme on mukana olevista yrityksistä  ja neljäs pelaaja tulee SM-kilpailun osallistujista, viisi naista ja 23 miestä. Joukkueet pelaavat pelimuotoa nimeltään modified scramble – parasta palloa. Kilpailu starttaa yhteislähtönä klo 10, jota ennen ovat avausseremoniat ja joukkueiden esittely klo 9.30.

Varsinaista Suomen mestaruuksista pelataan tiistaista alkaen. Pelikierrokset alkavat päivittäin klo 8. 78:stä ilmoittautuneesta 64 miestä pääsee mukaan.  Ensimmäisen kierroksen jälkeen 32 jatkaa. Seuraavalta kierrokselta jälleen puolet putoaa pois ja lopulta on jäljellä kaksi paria, joista toinen pari ratkaisee kullan ja hopean kohtalon ja toinen pari pelaa pronssista. Naispelaajia on vähemmän, yhteensä 16, joten pelikierroksiakin heillä on vähemmän.

Reikäpeli on vanhin golfin pelimuoto, jossa kilpailijapari pelaa toisiaan vastaan siten, että väylän pienimmällä lyöntimäärällä selvittänyt voittaa reiän. Mikäli peli on tasan vielä koko kentän kahdeksantoista reiän jälkeen, pelataan jatkoreikiä kunnes voittaja on selvillä.

Kartanogolfilla on järjestäjänä oikeus kolmeen ns. villiin korttiin. Seuraa edustaa kaksi miestä. Jaakko Koponen Varkaudesta ja Mika Kerminen Pieksämäeltä. Kartanogolfilla ei tällä hetkellä ole omissa riveissään sopivaa naispuolista pelaajaa, joten seura päätti antaa mahdollisuuden Tarinagolfin lupaavalle nuorelle pelaajalle Emma Musakalle.

Viime vuonna vastaavat mestaruudet ratkottiin Naantalissa, naisten mestaruuden voitti Jenna Mäihäniemi ja miesten voiton vei Tuomas Tuovinen. Molemmat ovat nyt mukana Joroisissa.

-Kilpailujen tulospalvelu toimii ajantasaisena ja tuloksia voi seurata Kartanogolfin sivuilla olevan linkin kautta. Yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan kilpailuja. Turvallisuussyistä yleisön on noudatettava järjestäjien ohjeita, jotka koskevat kenttäalueella liikkumista ja äänen käyttöä.
Seuraavat arvokilpailut Kartanogolfissa ovat jo ensi vuonna, kun seuramme on saanut järjestettäväkseen Junioreiden joukkue SM-kilpailut, kertoo Kartanogolfin toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen.
______________________________________________________________________________

Lisätietoja kilpailuista ja muista Kartanogolfiin liittyvistä asioista antavat puheenjohtaja Harri Kainulainen, p. 050-62 411 sekä toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen, p. 0400-679 928, www. Kartanogolf.fi

Aineisto on vapaasti käytettävissä.
« Takaisin