Kahlos ja Kaukinen reikäpelin Suomen mestareiksi

2.7.2015

Pickala Golfin Juuso Kahlos ja Sarfvik Golfin Ida Kaukinen kruunattiin reikäpelin Suomen mestareiksi Joroisten Kartanogolfissa päättyneissä kilpailuissa. Pronssiset mitalit ojennettiin Jonne Asikaiselle ja Tarinagolfin Linda Haaralle. 

Juuso Kahloksen ja Aleksi Myllymäen välisessä finaalissa pelattiin todella kovatasoista golfia. Molemmat tekivät ensimmäisen kuuden reiän aikana viisi birdieä, vieläpä samoille rei’ille. Eroja alkoi syntyä etuysin lopulla, kun Kahlos siirtyi 2 up -tilanteeseen. Floridassa yliopistogolfia pelaava Kahlos jatkoi vahvaa peliään myös takaysillä, johon Nokia River Golfin Myllymäki ei kyennet enää vastaamaan. Loppulukemat kirjattiin lopulta 5/4. 

Jo pidemmän aikaa pelinsä kanssa takellellut Kahlos osasi iloita ensimmäisestä SM-kullastaan. 

”Ihan loistava fiilis. On ollut hiljaista tässä nyt pari vuotta, intti vähän sotki ja Jenkeissäkin on ollut vaikeaa. Olen tehnyt paljon duunia, ja nyt se työ palkitaan näin upealla tavalla. Olen äärimmäisen tyytyväinen”, tuore mestari kertoi. 

”Etuysihän oli ihan maailmanluokan peliä molemmilta. Se lähti jopa vähän käsistä! Kun kaveri pelaa hyvin, niin kyllä siinä kummasti pelaa itsekin paremmin. Ei tule mietittyä yhtään huonoja asioita, keskittyy vain siihen birdien tekemiseen.” 

Toista golfin Suomen mestaruuttaan viikon sisällä juhlinut Ida Kaukinen on tällä hetkellä huimassa iskussa. Viime viikolla alle 21-vuotiaiden lyöntipelin SM-kultaa voittaneen Kaukisen peruspeli on sellaisella tasolla, että finaalissa Vuosaaren Isabella Sahlberg kukistui finaalissa selkeästi 5/4. 

”Pelasin aika varmaa peliä tänään, pareja ja pari birkkua. Toki pari bogiakin tuli. Mutta eilen pelasin parempaa golfia, mutta tämä riitti tänään voittoon. Tekniikka on nyt saatu valmentajien kanssa niin hyvään kuntoon, että luotan nyt peliini paljon enemmän”, Kaukinen paljasti menestysreseptinsä. 

Kartanogolfin kisajärjestelyitä on kehuttu koko viikon ajan, eikä syyttä. Kaukiseltakin löytyi pelkkää positiivista sanottavaa joroislaisten vieraanvaraisuudesta. 

”Ihan mieletöntä, kun oli niin paljon vapaaehtoisia. En mä ole ikinä ollut missään kisoissa, missä olisi ollut näin paljon vapaaehtoisia. Tosi iso kiitos heille!” 

Miesten pronssipeli oli tiukka vääntö Viipurin Golfin Jonne Asikaisen ja Pickalan Otto Vanhatalon välillä. Ratkaisu syntyi lopulta kuudennella jatkoreiällä, kun Asikainen upotti 1,5-metrisen birdien. 

Naisten pronssimatsissa Tarinagolfin Linda Haara tarrasi mitaliin vahvalla takaysin aloituksellaan, ja kun Archipelagian Ellinoora Moisio teki kolme bogeya putkeen, peli oli ohi lukemin 4/2.

« Takaisin