Tuija Komi lupaa - Menee jalan alle ja tulee hyvä mieli!

14.7.2015

Tuija Komi ja Dixie Harlem Kartanogolfin terassilla pe 24.7. klo 19.30.

Kaikille avoin kesäkonsertti sisältää musiikkia sekä Tuija Komin että Dixie Harlemin ohjelmistosta. Se on mukavaa kuunneltavaa ja sisältää vaikutteita jazzista, soulista, latinosta ja popista. Näin solisti kuvaa konsertin antia.

Esiintyjillä on kytköksiä Joroisiin ja Varkauteen. Tuija Komi on kotoisin Joroisista ja viettää nyt kesää kotipaikkakunnallaan. Alun perin vuodeksi Saksaan muuttanut Tuija on nyt asunut Münchenissä 20 vuotta. Hän on opiskellut jazz- ja poplaulua Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa ja Saksan Valtion Akatemiassa Trossingenissa sekä New Yorkissa Kurt Ellingin, Sheila Jordanin  ja Theo Backmannin Master Classeilla. Hän on nykyiseltä koulutukseltaan musiikinopettaja ja opettaa laulua. Laulun lisäksi hän juontaa yleisötilaisuuksia, kuten viimeisillä Frankfurtin kirjamessuilla, jossa Suomi oli teemamaana. Hän on esiintynyt Saksan ja Suomen lisäksi Italiassa, Itävallassa, Portugalissa, Espanjassa ja New Yorkissa. Hänen albuminsa ”Something” on julkaistu kotimaan ja asuinmaan lisäksi Belgiassa, Itävallassa, Ranskassa, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa.

Dixie Harlemin soittajissa kaksi omaa kontaktipintaa Kartanogolfin maisemiin. Yhtyeen tenorisaksofonisti Esa Markku Juutilainen ja basisti Unto Lappalainen viettävät vapaa-aikaansa seudulla. Kummankin juuret ovat Varkaudessa, jossa kävivät koulunsa. Lappalainen toimi 70-luvulla Varkauden koulutoimenjohtajana. Hänen kotitalonsa Kuvansissa on hänen kesänviettopaikkansa. Juutilaisen kesäpaikka on Varkaudessa.
Muut yhtyeen soittajat ovat Juha Lauttamus, trumpetti, Ilkka Mäkitalo, alttosaksofoni ja klarinetti, Jorma ”Joppe” Suuronen, pasuuna, Ari Saksa, piano ja Jukka Valtonen, rummut.

Kartanogolfin Kesäkonsertti ei ole Tuija Komin ja Dixie Harlemin ensimmäinen yhteisesiintyminen sillä he ovat esiintyneet kerran aikaisemmin Joroisten Musiikkipäivien konsertissa jokunen vuosi sitten.

Kyseessä on ulkoilmakonsertti ja vieraita pyydetään varustautumaan säänmukaisella vaatetuksella.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Konserttimainos
« Takaisin