Katsaus kuluvaan pelikauteen

20.8.2015

Golfkausi alkaa kallistua syksyä kohti. On vielä loppukirin aika. Vuodet eivät ole veljeksiä. Golf on ulkourheilua, joten säät vaikuttavat tulokseen ja tekemiseen. Tämä kesä ei helteellä hellinyt kuin vasta elokuun puolessa välissä. Alkupuoli oli sateinen ja viileä. Sään oikuista huolimatta näyttää Kartanogolfin vuodesta tulevat talouslukujenkin valossa varsin hyvä.

Heinäkuun loppuun mennessä talousluvut näyttävät siltä, että tulos hieman paranee. Kustannukset on saatu pidettyä suunnitelmien mukaisina, pieniä kustannussäästöjäkin on syntynyt, joten yhtiön talous säilyy tasapainossa. Vieraan pääoman kulut ja lainojen hoito voidaan tehdä suunnitellusti. Tämä selviää talousraportista, joka on lähetetty yhtiön hallitukselle.

Kesä on ollut erittäin vilkas. Kentällä on järjestetty paljon tapahtumia, konsertteja ja kesäteatteriakin. Näillä kaikilla, golfin ulkopuolisilla tapahtumilla, pyritään saamaan kentälle sellaista väkeä, joka ei ole lajiin tempautunutta. Tarkoitus on kertoa ja näyttää vieraille kaunista ympäristöä ja esitellä kaikille tarkoitettuja palveluita. Ravintola Kesäkartano ei suinkaan ole suljettu klubiravintola vaan se palvelee kaikkia.

Osakatsaus ennakoi liikevaihdossa, ravintolan myynnissä sekä Green fee-myynnissä pienoista laskua. Käyttökatteen kasvua ne eivät syö, sillä kilpailumaksuissa on reipasta kasvua, ja palkkamenoissa on syntynyt säästöä.

Kurssitus on ollut vilkasta. Alkeiskursseille on osallistunut liki 90 henkilö. Alpo Pakarinen on kirjoittanut yli 80 green cardia. Jarno Hovilan klinikat ovat olleet käytännöllisesti katsoen täysiä samoin Alpon kertauskurssit.

Loppukesän säistä riippuu paljon se, päästäänkö kierrosten lukumäärässä edellisten vuosien tasolle. Vieraspelaajia oli keväällä hieman edellisvuotta vähemmän, koska naapurikentätkin saatiin pelikuntoon hyvissä ajoin. Elokuun aikana pelattujen kierrosten määrä ylitti 20 000 rajan. Kaudessa pelikierroksia tulee 27 - 28 000. Vieraspelaajia oli kentällä pelannut heinäkuun loppuun mennessä vajaat 3 500.

Reikäpelien SM-kilpailut olivat kentälle menestys. Sää suosi kilpailuja vaikka kesä muuten on ollut melko sateinen. Seura sai järjestelyistä suoranaista suitsutusta. Talkooapua oli tarjolla enemmän kuin tarvittiin. Alueen tiedotusvälineet antoivat palstatilaa niin runsaasti, ettei sellaista määrää yhtiö pysty ostamaan useamman vuodenkaan mainosbudjetilla. 

Kesän alussa klubitalon läheisyyteen avattiin minigolfalue, jonka toivotaan tuovan kentälle lisää asiakkaita. Sen suosiossa on vielä kasvunvaraa, sillä pelaajia on ollut vain 400.

Loppukaudella on vielä runsaasti yritystapahtumia, jotka ovat tärkeitä sekä liikevaihdon kannalta että pelaajavierailujen vuoksi. Kenttä on ollut erittäin hyvässä kunnossa koko kauden ja se tullaan hoitamaan hyvin myös kauden lopussa. Syksyyn ei sisälly enää isompia investointeja ja niin tulee vuodesta 2015 varsin kelvollinen, sanotaan toimitusjohtajan osavuosiraportissa.

Juttu ja kuvat
Ilpo K.« Takaisin