Seuran syyskokous lähestyy - toimikunnat viilaavat jo seuraavaa kautta

7.10.2015

Kartanogolf ry:n hallitus kokoontui 22.9. Kokouksessa oli kaksi pääaihetta. Puheenjohtaja Harri Kainulainen lähetti ennakkoon kyselyn, jossa pyysi toimikunnilta arviot päättymistään lähestyvän kauden sujumisesta sekä seuraavan kauden suunnitelmista. Varsinaisesti toimintasuunnitelmat lyödään lukkoon seuran syyskokouksessa, mutta Harrin tarkoituksena olikin tuoda suunnitelmien raakileet keskusteluun. Syyskokous pidetään 29.11. ja sen yhtenä aiheena ovat henkilövalinnat. Erovuorossa on neljä jäsentä: Harri Kainulainen, Markku Siltanen, Ami Semi ja Sonja Valtonen.

Toimitusjohtajan katsauksessa Petteri Ruuskanen selvitti kenttätilannetta ja taloutta. Kentällä ei isompia korjaustoimia enää tällä kaudella tehdä. Pienempiä toimia ovat 2. ja 8. väylän välissä olevan tien kunnostus sekä 1. väylän viheriön korjaukset. Myös paikoitusalueen istutuksia kohennellaan. Ympäristösuunnitelman mukaisesti vedenkulutuksen mittaamiseksi tarvittavat mittarit on asennettu. Konehalliin ja bägivarastoon hankitaan ilmalämpöpumput. Klubiravintola stailataan ennen ensi kauden alkua. Siinä käytetään ulkopuolista suunnittelijaa. Siinä yhteydessä uusitaan myös kalusteita.

Kokouksen aikaan pelaajamäärässä oltiin 1 000 lähtöä jäljessä viime kaudesta. Kierrosmääräksi näyttää muodostuvan vajaat 27 000. Seuran talous on lievästi positiivinen, hyvin budjetoidun mukainen. Jäsenmäärä oli elokuun lopussa hieman pienempi kuin vuotta aikaisemmin 1097 jäsentä. Määrä on 36 jäsentä vähemmän kuin viime vuonna. Jäsenmaksutuloihin vaikutus ei kuitenkaan vaikuta kovin paljoa, koska vähennys on tapahtunut juniorijäsenten kohdalla. Heitä on jäänyt pois 36 jäsentä.

Osakeyhtiön talous kehittyy budjetin mukaisesti. Käyttökate näyttäisi hieman kasvavan viime kaudesta.

Kartanogolf isännöi Itä-Suomen golfseurojen kaupunkiottelua vuonna 2018.

TOIMIKUNTIEN SUUNNITELMAT TOTEUTUIVAT

Puheenjohtajan kysely kartoitti toimikuntien suunnitelmien toteutumista. Vastauksissa jokainen saattoi todeta niiden onnistuneen hyvin. Toimintasuunnitelmat on saatu kunnialla päätökseen.

Koska kaikki asiat eivät tule kerralla kuntoon, kävi hallitus vielä pitkä keskustelun seikoista, joita on syytä korjata.

Lista ei ole pitkä, eikä korjattavat seikat ylivoimaisia. Nettisivuilla toimikuntien yhteystiedot eivät ole ajan tasalla ja niiden sisältämää tietoakin on syytä tarkentaa. Korjaaminen sysättiin toimiston harteille ja se on toteutettava syyskokouksen jälkeen kun uudet kokoonpanot ovat selvillä.

Kilpailu- ja tasoitustoimikunnan puheenjohtaja otti esille oman toimikuntansa tarpeellisuuden, koska mm. kilpailukalenteri ja kilpailujen valmistelut tehdään pääsääntöisesti toimitusjohtajan ja toimiston voimin. Kokous oli sitä mieltä, että on runsaasti syitä, jotka puoltavat toimikunnan tarpeellisuutta. Lopputuloksena oli että tehdään Oy:lle ehdotus yhteisestä toimikunnasta, joka käsittelee sääntöjen, paikallissääntöjen, tuomaroinnin, koulutuksen, isompien kilpailujen, kentän kehittämisen ja kilpapelaajien etsimisen aiheuttamat tehtävät.

Senioritoimikunta kaipaa jäsentoiminnan lisää tiedottamista sekä Master Planin toteutumisen vuosittaista seurantaa nettisivuilla. Harjoitusolosuhteiden ja suorituspaikkojen parantamista voisi tehdä esimerkiksi lisäämällä rangelle maaleja ja mahdollisuuksia harjoitella nurmelta. Harjoitusbunkkerin lyöntisuuntaa tulisi ohjata turvallisempaan suuntaan sekä lisätä opastauluja

Jäsenhankinnan koordinointi päätettiin lisätä viestintätoimikunnan toimenkuvaan. Talkootoiminta, joka on yhteisöllisyyden vuoksi tärkeää, puolestaan lisättiin klubitoimikunnan harteille.

Muutamien pienempien toimien lisäksi päätettiin tehdä Kartanogolfista esite, jonka sisältö koostuu yhteisön toiminnasta, tapahtumista, kursseista, osallistumismahdollisuuksista yms. Esitteen tulee olla valmis 1.4.2016.

Kartanogolf-yhteisön strategia päivitetään huomioiden Golfliiton työn alla oleva strategia. Työ tehdään yhdessä Oy:n kanssa. Päivitetty strategia esitellään seuran kevätkokouksessa ja yhtiökokouksessa ensi keväänä.

Alpo Pakarinen tulee jatkamaan seuran prona kaudella 2016.

Ilpo K.
« Takaisin