Juhani Hedman on uusi seniorikapteeni

8.2.2016

- Enpä tiedä oikein mihin toimeen tuli lupauduttua, mutta eiköhän työ tekijäänsä neuvo. Ainakin olen valmis uusille ajatuksille ja ideoille. Tulkaa juttusille, sanoo seuran uusi seniorikapteeni Juhani Hedman. Hänet valittiin uudeksi kapteeniksi viime hallituksen kokouksessa 14.1.

Uusi kapteeni ei ole vielä montaa vuotta ollut senioreiden kirjoissa. Hänen seuraavaan synttärikakkuun laitetaan 58 kynttilää, jos laitetaan. Kentällä viihtyvä kapteeni pelaa liki puolen toista sataa kierrosta kaudessa. Golf ohjailee lomienkin viettoa, sillä vaimo Marjut on niin ikään innokas golfari. Viime lomalla he kävivät testailemassa Floridan kenttiä.

Juhani on vielä työelämässä ja toimii mielenterveyshoitajana Varkauden sairaalassa. Työ on kolmivuorotyötä, josta seuraa, että arkipäivinäkin on mahdollisuus kiertää kierros ennen iltavuoroa. Asuinpaikkakin suosii järjestelyä, sillä omakotitalo sijaitsee Kuvansissa, kymmenen minuutin matkan päässä kentältä ja suunnilleen saman matkan päässä työpaikalta.

- Tuossa saman kadun varrella parin talon päässä asuu Kauppisen Mauri, joka kiertää kenttää yli kaksi sataa kierrosta kesässä. Kumpaakaan ei tarvitse houkutella pelaamaan ja Mauria ei varsinkaan nyt, kun työhommat ovat häneltä jääneet eläköitymisen vuoksi. Me muistetaan jo kysymättä, kumman vuoro on antaa kyyti kentälle, kapteeni nauraa.

Jussin golfin aloittamisesta tulee kymmenkunta vuotta. Tasoitus kieppuu 13 ja 15 välillä. Se tosiaan elää, koska hän pelaa tasoituskierroksen lähestulkoon joka kerta.

- Korttikierros tekee pelaamisesta jotenkin jännempää. Pelaan myös kilpailuissa mahdollisimman paljon. En nyt missään arvokkaammissa kisoissa, vaan näissä omissa. On sieltä nyt jotain palkintojakin tullut, vaikka ei tässä ole huonekalukauppaan tarvinnut mennä niiden vuoksi uusia kaappeja ostelemaan. Kilpailuissa on sopivasti mukavaa jännitystä ja tunnelmaa, hän nauraa.

Kapteenin tehtävästä hän ei vielä sano tietävänsä kovinkaan paljon vaikka juttelikin edellisen kapteenin ja muidenkin kanssa silloin kun hommaa tarjottiin.

- Toimikunnalla on kohta kokous, johon menen mukaan ja kuuntelen tarkalla korvalla. Eiköhän se siitä ala rullaamaan. Ainakin olen valmis juttelemaan ja viemään juttuja eteenpäin, joten nykikää hihasta, hän sanoo. Tämä peli nyt vain on niin mukavaa että hiukkasen harmittaa että tuli aloitettua turhankin myöhään. Mukavaa se on vaikka tuleehan kentällä harmitustakin. Epäonnistumiset kuuluvat lajiin: Ne vain unohtuvat jo seuraavan onnistumisen myötä, hän tuumii.

Kuva ja juttu
IK« Takaisin