Viisitoista senioria Jarno Hovilan koulussa

30.3.2016

euran seniorit kaapivat jo lähtökuopissa saapuvan pelikauden alkamiseksi. Viisitoista naista ja miestä matkusti. Mikkeliin Savon Golftiimin harjoitteluhalliin kokeilemaan kuinka slaissi oli tavehtinut. Jarno Hovila viilasi jokaisen lyönnistä virheet pois ja jokainen toivoi että ne eivät kentälle siirryttäessä tulisi takaisin.

Savon Golftiimillä on Mikkelissä erinomaiset tilat harjoitella ympäri vuoden. Jarno kertoi tilojen olevan kaupungin omistuksessa ja hänen yhtiönsä on niissä vuokralaisena. Yhdessä vaimonsa Tiian kanssa toimiva Jarno toimii opettajana ja valmentajana. Tia hoitaa proshoppia ja muutakin bisnestä kun mies ei ole paikalla. Opetuksen lisäksi Jarno huoltaa mailoja, joita on myös tarjolla proshopissa, kuten myös asusteita sekä muita golfvarusteita.

Hallissa on hyvin tillaa. On laaja puttiharjoittelupaikka. Lyöntimattoja on viisi. Kaksi simulaattoria sekä pallotutka toimivat ihmissilmää parempana apuvälineenä harjoittelussa. Hallissa on myös mahdollisuus säilyttää bägejä.

Kartanogolfilaiset kiersivät neljänä ryhmänä kaikki laitteet ja suorituspaikat. Tekniset apuvälineet kertovat lahjomattomasti mailan tulon palloon, lavan asennot, mailanpään nopeudet, lyöntien pituudet. Jokainen pääsi myös toviksi Jarnon henkilökohtaiseen ”käsittelyyn”.

Puttialue on hallissa melko laaja ja siitä on muotoilemalla saatu haastava. Yhdeksän reikäisellä puttiradalla kilpailtiin. Eila Salmela ja Tuija Svahn tasasivat naisten voiton ja kuvassa palkintonsa saava Keijo Vokkolainen pelasi miesten voiton tuloksella yksi alle.
Puttialue on muotoiltu kivituhkalla, josta mattojen allle on tehty kumpuja. Se toimii erinomaisena harjoitusalueena.

Seniorien vuorot Varkauden kuplassa on vetäneet hyvin harjoittelijoita. Vilkkaimpina kertoina osa joutuu vähän odottelemaankin vuoroaan päästä matolle. Puheensorinasta päätellen odottelu ei aiheuta suurempaa stressiä penkillä istuvien joukossa. Myös Varkauden simulaattorissa on seniorivuoroilla ollut mukavasti kävijöitä.

I.K.
« Takaisin