Kartanogolfissa alkoi kausi

14.4.2016

Tiistaina 12.4. alkoi golfkausi Joroisten Kartanogolfissa. Kauden ensimmäinen pelipäivä alkoi vilkkaana. Yli kuusikymmentä pelaajaa oli mailoineen kiertämässä hyvin talvehtinutta kenttää, jolla tosin kesägreenit keräävät vielä harsojen alla lämpöä saadakseen nurmen kasvuun.
- Viime vuonna aloitettiin muutamaa päivää aikaisemmin. Olemme kuitenkin ensimmäisten joukossa ja harsot poistetaan muutaman päivän sisällä. Väylät on harjattu ja routa sulaa hyvää vauhtia. Väylät ovat kuivia. Odotamme vilkasta kautta, sanoi toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen.

Golfkenttää hallinnoivan Joroisten Kartano-Golf Oy:n yhtiökokous pidettiin sunnuntaina. Yhtiön hallituksessa jatkavat Varkaudesta Hillevi Loimusalo ja Jorma Peiponen, puheenjohtaja, Pieksämäeltä Matti Lipsanen, Juvalta Kari Pitkälä sekä Helsingistä Harri Kainulainen, joka toimii myös urheiluseura Kartanogolf ry:n puheenjohtajana.

Toimitusjohtajan katsauksessa todettiin viime kaudesta mm. että se oli tuloksen kannalta historian toiseksi paras. Liikevaihto oli reilut 800 000 euroa ja käyttökate 130 000 euroa. Yhtiöllä on klubitalosta lainaa enää 90 000 euroa ja se tulee maksetuksi kokonaan, maksuohjelman mukaisesti vuonna 2019.
 
Kokouksessa keskusteltiin golfosakkeiden jälkimarkkinoista. Se on aihe, joka on esillä lähes kaikissa kenttäyhtiöissä. Erityisen ongelman ovat aiheuttaneet sellaiset osakkeet, jotka ovat jääneet osakkaan kuoleman jälkeen sellaisille perikunnille, joiden jäsenet eivät ehkä pelaa tai jotka ovat muuttaneet pois edesmenneen pelaajan kotiseudulta. Osakkeeseen liittyy yhtiövastikkeen maksamisvelvollisuus. Yhtiövastikkeella saa pelioikeuden, mutta jos sitä ei kukaan käytä, on tilanne perikunnan kannalta ongelma. Kartanogolfissa päätettiin ryhtyä lunastamaan tällaisilta perikunnilta osakkeita, elleivät ne saa myytyä niitä vapailla markkinoilla.

Toinenkin helpotus osakkaille tarjoutuu nyt, kun yhtiökokous päätti antaa osakkaille mahdollisuuden käyttää pelilippuja golfauton vuokraamiseen. Kartanogolfin osakkaiden korkea keski-ikä on tuonut monelle liikkumisongelmia, jolloin on ollut pakko pelata puolikkaita kierroksia tai jopa lopettaa pelaaminen. Nyt voi pelilipuilla maksaa auton vuokran. Se puolestaan helpottaa harrastuksen jatkamista.

- Meillä on Kartanogolfissa hyvä vire päällä. Viime kesänä pelattiin reikäpelin SM-kilpailut, joiden järjestelyistä saimme erinomaisen palautteen. Saimme jälleen järjestettäväksi arvokilpailut ja tulevana kesänä kentällä pelataan nuorten joukkue SM-kilpailut 2.- 4.8. Saamme noin 160 nuorta golfaria Joroisiin. Muukin kilpailukalenteri täyttyy hyvää vauhtia, kertoi Petteri Ruuskanen.

Yhtiökokouksen jälkeen pidetyssä seuran kevätkokouksessa hyväksyttin tilit ja toimintakertomukset ilman suurempaa kommentointia. Seuran talous on kunnossa. Tilinpäätös näyttää ylijäämää 4656,28 euroa ja tase on vahva. Jäsenmäärässä ei tapahtunut suuria muutoksia. Jäseniä oli vuoden lopussa 1140. Jäsenmaksuja kertyi 94 732 euroa, Se on noin 400 euroa enemmän kuin vuonna 2014. Kartanogolf kuuluu niihin harvinaisiin seuroihin, joissa jäsenkehitys on lievässä nousussa.

Kokouksessa palkittiin Heikki Loimusalo Tatun Cupilla. Kiertopalkinto jaettiin ensimmäisen kerran ja sen saa vuodeksi haltuunsa seuran jäsen, jolla on ollut suuri vaikutus seuran henkeen. Palkinnon lahjoitti seuran kunniajäsen Karl Grotenfelt.

« Takaisin