Arto Teittisen sääntökoulussa oli täysi tupa

19.4.2016

Yli viisikymmentä golfaria vietti lauantain sääntökoulun penkillä. Liiton pääkouluttaja ja kansainvälinen tuomari Arto Teittinen kävi läpi golfin säännöt ja selvitti tulkintoja. Kurssille osallistui iso joukko naapuriseurojenkin jäseniä.

Kurssin lopuksi pidettiin seuratuomaritutkinto, jonka läpäisi 15 henkilöä. Kahdeksan kartanogolfilaista selvitti tutkinnon, loput edustivat lähiseuroja. Korkeimmilla pisteillä kokeesta selvisivät Ville Leinonen Eerikkälä Golfista ja Mikko Nykänen Kartanogolfista. Leinosen pistemäärä oli 90 ja Mikon 89 pistettä. Maksimipistemäärä kokeessa oli sata pistettä.

Suomalainen golftuomarikoulutus on useampitasoinen. Alin taso on seuratuomarikurssi, joka on suunnattu seuratason kilpailujen järjestäjille, kilpailutoimikuntien jäsenille jne. Tämän tason kurssista ja kokeesta oli kyse 9.4. kun kouluttaja Arto Teittinen piti mukaansa tempaavan koulutuksen. Kaikki mukana olleet eivät osallistuneet kokeeseen, mutta saivat reippaan annoksen sääntötietoa ja niiden tulkintaa.

Seuratuomarikortin saaminen edellyttää päivän koulutusta, jossa käydään läpi sääntökirjan sisältö ja käyttäminen, tuomarina toimiminen ja lopuksi koe, josta on saatava hyväksyttävä tulos. Koe on uusittava 4 vuoden välein.

Seuraava taso on aluetuomari. Siihen pääsemiseksi on osallistuttava jatkokoulutukseen, jossa tarjotaan syventävää sääntötuntemusta. Tutkinnolla voi toimia esimerkiksi junioreiden ja senioreiden alue toureilla tuomarina. Koulutukseen voi hakeutua seuratuomari, jolla on tuomarointikokemusta vähintään 2 kilpailua vuodessa ja niistä vähintään yksi vieraskentällä. Aluetuomarkoulutuksen päätteeksi on niin ikään koe, josta on saatava vähintään 72 % oikein.Näiden jälkeen tuomarin uraa voi jatkaa liittotuomariksi ja kansainväliseksi tuomariksi jos kyvyt ja halut riittävät.

Tuomarikokeen läpäisivät

Ville Leinonen EeG, Mikko Nykänen KGolf, Jaakko Koponen KGolf, Tuomas Sistonen RanG, Jukka Heikkinen KGolf, Petteri Ruuskanen KGolf, Heikki Loimusalo Kgolf, Soili Pelkonen KeG, Juha Nissinen KGolf, Timo Korhonen EeG, Eija Huttunen KeG, Jaakko Kaartinen Kgolf, Hillevi Loimusalo Kgolf, Juha Pelkonen KeG, Antti Mustonen Tarina.

Kuva ja juttu I.K.


« Takaisin