Alicante-Vaihtoehto Costa del Solille

9.5.2016

Olimme toista kertaa Alicantessa El Plantio golfresortissa hyvän hinta-laatusuhteen takia. Viime vuonna olimme 1½ viikkoa nyt Pääsiäisen aikaan 2 viikkoa.

Matka oli ns. omatoimimatka. Lentoliput ostettiin Norwegianilta, majoitus El Plantio Golfesortilta ja tiiausajat El Plantio golf clubilta.

Edestakainen lento bageineen oli 400 € / hlö. Kahden viikon majoitus ilman aamiaista apartementos-tyyppisessä isossa 4 hengen huoneistossa 1200 € sekä 14 päivän unlimited greenfeet 240 € / hlö + kärryt kahdeksi viikoksi 20 €. Aamiainen olisi lisännyt kuluja 10 € / hlö/pvä.

Huoneisto on tosiaan iso, 2 erillistä makuuhuonetta, iso olohuone, keittiö ja terassi/parveke sekä kaksi kylpyhuonetta. Jokaisessa huoneistossa pesukone ja kuivausrumpu, ei tarvitse ottaa vaatteita mukaan joka päivälle. Keittövarusteissa olisi toivomisen varaa, mekin ostettiin 4 € maksava uusi paistinpannu. Jos kahvihammasta kolottaa, kannattaa ottaa mukaan oma suodatinsuppilo ja jonkinlainen astia, johon valuttaa.

El Plantio on lähellä lentokenttää 15 min / 15 € taxilla, lähimpään Carriefour supermarkettiin pääsee 12 € ja Alicanten keskustaan 20 €, joten vuokra-autoa ei välttämättä tarvitse.

Kenttä on helppo kulkea, lyhyet siirtymät ja melko tasainen, pari nousua löytyy kentän Välimeren puoleisesta päästä. Golfclubille täytyy kulkea hotellilta kentän läpi 900 m, mailat voi jättää halutessaan clubille.

Range ja lähipelin harjoitusalueet löytyvät clubin läheisyydestä, lisäksi rangen takaa löytyy kohtalaisen hyvin varustettu kuntosali, mikä on hotellivieraiden käytettävissä.
Lisätietoja resortista: http://www.elplantiogolfresort.es/EN/home.html
Ja kentästä: http://www.elplantio.com/en

Kulinaristiset nautinnot ovat pienoinen ongelma, sillä alueella on vain hotellin ruokasali ja golfclubin ravintola. Muut lähimmät ravintolat löytyvät Alicanten satama-alueelta, Santa Polasta tai n. 10 km päässä olevasta Toritellasta. Supermarket Cerrefourin yläkerrasta löytyy hyvä amerikkalaistyypinen ravintola, missä kannattaa ruokaostosten yhteydessä käydä. Kävimme myös erään ruotsalaispariskunnan suosittelemassa Cortjillo ravintolassa Toritellassa, eikä ollut turha reissu.
Vaikka henkilökunta ei osaa englantia, on palvelu ja ruoka erinomaista, varsinkin talon emäntä osaa huomioida asiakkaansa.

El Plantio on varsinkin skandinaavien suosiossa, tapasimme useita pariskuntia, jotka ovat tulleet vuosi vuodelta uudestaan viettäen 1-3 kk kerrallaan. Esimerkkinä erään ruotsalaispariskunnan majoitus-ja pelikustannuksista 1 kk ajalta n. 30.000 SEK sisältäen tiiausajat joka päivälle. Myös suomalaiset ovat löytäneet kohteen ja kaikki olivat nimenomaan hinta-laatusuhteen tyytyväisiä.

Peruuntuneen paluulennon vuoksi päätimme tutustua myös toiseen golf resorttiin, olimme kaksi vuorokautta Hotel Alicantte Golfissa, mikä myös HUSA:na tunnetaan. Paikka on Alicanten keskustasta pohjoiseen 10 km, esikaupunkialueella kilometrin päässä Alicanten parhaista uimarannoista.
Tämä on selvästi kalliimpi kuin El Plantio 125 € / yö + green fee 60 € sisältäen auton.
Pakettina tämäkin lienee edullisempi.

Kentän väylät ovat keskellä loma-asuntoja. Jos vähänkin slaissaa tai on liikaa ronttoa, niin hirvittää. Väylät ja greenit olivat pehmeämpiä kuin El Plantiossa, niitä kastellaan ilmeisesti enemmän. Siirtymät ovat pitkiä, minkä vuoksi autoa suositaan. Ilmankin pärjää, sillä kenttä on tasainen eikä korkeuseroja juurikaan ole. Mieluummin pelaan kuitenkin El Plantiossa, mutta täälläkin kannattaa kierros kiertää.
Lisätietoja tästä: http://www.hotelalicantegolf.com/EN/hotel.html

Nähtävyydet ovat Alicantessa aika vähissä, mutta niistä saa paremmin tietoa netistä.
Sää on ainakin auringon kannalta keskimäärin parempi kuin Solilla, kertaakaan ei tarvinnut sateenvarjoa aukaista 2 viikon aikana.

M.S.


« Takaisin