Edessä isojen kisojen kesä

23.5.2016

Kartanogolfin kilpailukalenteri sisältää isoja kilpailuja. Ensimmäinen yli sadan vieraspelaajan koitos on jo 26.5. Silloin pelataan Kartanogolfin kentällä SSS-tour. Aluetour 7.6. on seuraava iso kilpailu.

Senioritoimikunnan puheenjohtaja kutsuu jo joukkojaan kokoon. Kumpaankin kilpailuun tarvitaan iso joukko talkoolaisia eri tehtäviin. Viime vuonna Suomen mestaruuskilpailuissa eivät kaikki halukkaat päässeet auttamaan. Nyt kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja ilmoittautua Karille tai caddie masterin tiskille. Ilmoittautuminen myös elokuun 2. - 4. pelattavaan alkaa näinä päivinä. Kaikkiin kilpailuihin tarvitaan etupäässä fore caddiejä, jotka sijoitetaan niille väylille, joilla pallo saattaa mennä pelaajan näköpiirin ulkopuolelle väylällä tai sen ulkopuolelle.

Nuorten joukkuekilpailun ensimmäinen suunnittelukokous pidettiin 16.5. Golfliitosta Eero Kangasniemi oli paikalla ja hänen johdollaan kilpailujen paikallinen johto: Mikko Nykänen, Petteri Ruuskanen, Juha Nissinen ja Esa Koljonen laittoivat ensimmäiset askelmerkit kohdalleen. Tavoitteena ovat onnistuneet kilpailut, jotka jäävät osanottajien muistiin.

SM-kilpaluun otetaan mukaa enintään 16 joukkuetta. Joukkueeseen kuuluu 8 – 10 jäsentä, jotka pelaavat kolmena päivänä. Kilpailijoita on siis enintään 160. Koska osallistujat ovat iältään 12 - 21 vuotta, tulee heidän mukanaan runsaasti vanhempia. Kentällä ja klubilla on noina neljänä päivänä vilkasta, kun otetaan huomioon vielä kymmenet talkoolaiset. Harjoituspäiväksi on varattu maanantai 1.8. Varsinaiset kilpailupäivät ovat 2.- 4.8. Ensimmäisenä pelataan lyöntipelikisa, jolla ratkaistaan otteluparit jatkoon, silla joukkueiden sijoitukset ratkaistaan reikäpelillä A, B ja C lohkoissa. Kilpailuissa siis kaikki pelaavat kaikkina kolmena päivänä. Kiirettä riittää siis viimeiseen päivään asti. Keittiö, kentänhoito ja kisaorganisaatio tulee kokemaan ennen näkemättömän viikon.

-Haluamme järjestää mieleenpainuvan tapahtuman. Olemme varanneet majoitusta parille sadalle henkilölle. Viime vuoden kisat osoittivat että itse kilpailujen järjestäminen sujuu hyvin. Seuran jäsenistö on innolla mukana. Silloinhan eivät kaikki halukkaat päässeet mukaan talkoisiin. Nyt heitä tarvitaan kilpailun keston vuoksi enemmän. Lisäksi haluamme harjoituspäivän iltaan hieman mukavaa ohjelmaa, jotta päästään urheilujuhlan tunnelmaan. Järjestämme Nopeusgolfkilpailun. Siinä joukkue pelaa 18. väylän siten että avauksen lähtiessä lähtee kello käyntiin. Joukkueen jäsenistä haluttu määrä on väylän varrella valmiina jatkamaan siitä mihin pallo päätyy. Kello pysähtyy kun pallo putoaa kuppiin. Nopein joukkue palkitaan ja toivomme että klubilla viivähtävät myös muut joukkueet ennen siirtymistä majoitukseen, kertoo Petteri Ruuskanen.

Kuva ja juttu I.K.« Takaisin