Isäntä palkintorohmuna ensimmäisessä Keski-Suomen Aluetourissa

8.6.2016

Keski-Suomen alueen aluetourin kilpailusarja aloitettiin Joroisissa Kartanogolfin kentällä 7.6. Sarja jatkuu 5.7. Muuramessa ja päättyy Tahkolla 2.8. Ensimmäinen osakilpailu houkutteli kentälle 130 senioripelaajaa.

Kenttä oli täynnä, kun startti tapahtui klo 9.00 yhteislähtönä. Hieno aurinkoinen ja melko tyyni sää suosi pelaajia ja kenttä rullasi sujuvasti ilman pahempia odotteluja. Kenttä oli hyvässä kunnossa. Väylillä on vielä jossain määrin kulottuneita kohtia, joten siirtosääntö oli voimassa. Aluetourin koordinaattori RAIMO TUIMALA kiitteli palkintojenjaossa kentän kuntoa ja erityisesti viheriöitä. Hän piti niitä seuran mestaruus-kisaviikonlopun tasoisina. Niiden ”liukkaus” jopa vaikeutti puttaamista jossain määrin.

Kotikenttäetu lienee ollut ainakin osasyynä siihen, että isäntäseuran pelaajat joutuivat kävelemään lattian poikki palkintojenjaossa tiuhaan tahtiin. Kahdestatoista palkinnosta neljä lähti vieraiden matkaan. Naisten sarjan voitti Kartanogolfin Anne-Marie Voutilainen, joka saalisti 39 bogey-pistettä. Toiseksi sijoittui TGS:n Kirsi Toivanen kaksi pistettä pienemmällä tuloksella. Kolmannen palkinnon vei Tuija Silvast tuloksella 34. Naiset pelasivat 18 reikää tasoituksellisena piste-bogeyna. Naisten sarjassa oli mukana 20 pelaajaa.

Naisille on Aluetourilla tarjolla vain yksi sarja N50, joka on naisten seniori-ikäraja. Joroisissa, kuten muuallakin, sai Raimo Tuimala vastata kritiikkiin siitä, ettei muita sarjoja naisille ole.  Hän sanoi joutuneensa vastaamaan tähän arvosteluun koko sen ajan, jonka on koordinaattorin tehtävää hoitanut. N50 on ensimmäinen, joka voidaan naisille seniorisarjana laittaa. Sitä ei oikein voida siitä syystä jättää pois. Tuon ikäiset naiset ovat vielä työelämässä, jonka vuoksi heitä ei tule sarjaan tarpeeksi jos sarjajakoa muutetaan. Hän mainitsi muutosta kokeillun jossain kilpailussa ja tuloksena oli kolme ilmoittautunutta. Jotta sarja voitaisiin pelata tulee kilpailijoita olla vähintään kahdeksan. Kritiikkiä välittäneiden naisten tietojen mukaan, naisten sarjoihin osanottajia tulisi lisää, jos yli 70-vuotiaiden ei tarvitsisi pelata 50-vuotiaita vastaan. Tuimala lupasi viedä asiaa päättäjien pohdittavaksi, vaikka seikka on jo heidänkin tiedossa.

Miesten sarjoissa Tarinan Ilkka Heikkinen oli ainoa vierasvoittaja. Miehet pelasivat tasoituksellisen lyöntipelin. M 55 sarjassa pelaava Heikkinen teki nettotuloksen 70. Kakkoseksi sijoittui Esa Järvinen MGS, tuloksella 71. Kartanogolfin Sakari Voutilainen sai saman tuloksen ja kolmannen palkinnon. Tasatuloksessa paremmuuden ratkaisee tasoitus. Pienemmällä tasoituksella pelaava voittaa. Sarjassa oli 40 pelaajaa.

M65 sarjan neljä ensimmäistä sijaa meni järjestävän seura pelaajille. Jarmo Sutinen otti voiton 71 nettolyönnillä. Keijo Vokkolainen teki 72, Yrjö Nykänen 74 ja Hannu Törrönen 75. Kaikki KGOLFilaisia. Vieraspelaajista korkeimmalle sijalle eli viidenneksi ylsi Kalmari Kyrö LGS 75 tuloksella. Voittoa tavoitteli 40 pelaajaa.
M70 voitti Kalevi Pehkonen isäntäseurasta. Tulos 71 nettolyöntiä. Tarinan Reijo Määttänen Oli toinen tuloksella 74. Hänelle hävisi Ensio Kovalainen kaksi lyöntiä. Sarja paremmuusjärjestykseen pantiin 28 pelaajaa.

Alue tourin tulokset kokonaisuudessaan voit katsoa:

Tulokset

 Juttu ja kuva Ilpo Keinänen
« Takaisin