Junioreiden SM-joukkuekilpailu 2.-4.8. | Kuinka pelataan?

31.7.2016

JUNIOREIDEN SM -JOUKKUEKILPAILU 2016

OSALLISTUJAT

Valinta tapahtuu Finnish Junior Amateur Ranking 2016 Seurat 19.7.2016 -pistetilanteen mukaan. Seurapisteisiin lasketaan FJAR ja AlueTour pisteet. Ilmoittautuneiden seurojen joukosta valitaan kilpailuun Järjestävän seuran lisäksi 15 eniten pisteitä kerännyttä seuraa. Tasatilanteessa valinnan ratkaisee FJAR-pisteet.

Kilpailuun voivat osallistua Suomen Golfliiton jäsenseurat yhdellä joukkueella. Joukkue koostuu 2-8 pojasta ja 2-8 tytöstä, kuitenkin siten, että maksimikoko on kymmenen (10) pelaajaa. Päivittäin joukkueessa pelaa kahdeksan pelaajaa, jotka joukkueen kapteeni nimeää ja sijoittaa pelijärjestykseen. Kaksi on varamiehenä/-naisena. Päivittäin joukkueeseen tulee kuitenkin kuulua vähintään kaksi tyttöä ja poikaa. Joukkuetta voidaan vaihtaa kierroksittain varamiehiksi nimetyillä pelaajilla. Pelaajien tulee olla vuonna 1995– 2004 syntyneitä.

PELIMUOTO JA TEET

Kilpailussa pelataan ensimmäisenä päivänä ti 2.8 on 18 reiän lyöntipelikarsinta, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kolmeen lohkoon: sijat 1 - 8, sijat 9 - 12 ja sijat 13 - 16. Lyöntipelikarsinnan tulokseen lasketaan viiden pelaajan yhteistulos. Näistä viidestä tuloksesta vähintään yhden tulee olla tyttöpelaajan tulos.

Kilpailun toisena ja kolmantena päivänä pelataan reikäpeliä. Joukkueet pelaavat vastakkain siten, että sijoilla 1 - 8 olevat joukkueet pelaavat toisena päivänä kaksi ottelua ja sijoilla 9 - 16 olevat joukkueet yhden ottelun. Ottelut pelataan reikäpelisäännöin.

Ottelu muodostuu kahdesta Foursome -ottelusta (tyttö + tyttö ja poika + poika) ja neljästä Singel -ottelusta. Foursome -otteluissa tytöt pelaavat tyttöjä vastaan ja pojat poikia vastaan.

Tytöt pelaavat |49| ja pojat |61| tiimerkeiltä.

TASATULOKSET

Tasatulokset lyöntipelikarsinnassa joukkueiden kesken:

Joukkueen päätyessä tasatulokseen lyöntipelikarsintaosuudella, sijoitus ratkaistaan joukkueen parhaan poisjätetyn tuloksen perusteella. Mikäli tämäkin on tasan, ratkaisee toiseksi paras poisjätetty ja sen jälkeen kolmanneksi paras poisjätetty tulos. Mikäli tilanne tämänkin jälkeen on tasan, ratkaisee arpa paremmuuden.

Tasatulos reikäpelissä pelaajien kesken:

Mikäli yksittäinen reikäpeliottelu on tasan 18. reiän jälkeen, saavat molemmat joukkueet puoli pistettä.

Tasatulos reikäpelissä joukkueiden kesken:

Mikäli reikäpeliotteluiden jälkeen joukkueet ovat tasapisteissä, valitsevat kapteenit joukkueistaan yhden pelaajan, jotka ratkaisevat ottelun voittajan reikä kerrallaan niin pitkään, kunnes ratkaisu syntyy.

Pelit alkavat tiistaina 2.8. klo 8:00 alkaen ja ke ja to klo 7:00 alkaen.

Lähtölistat« Takaisin