Hyvät SM-kisat vaikka sade kastelikin finalistit - kuvagalleria

6.8.2016

Kartanogolfin SM-kisaurakka meni hyvin. Maamme parhaat nuorten seurajoukkueet ratkoivat joukkuemestaruudet  kolmen päivän aikana 2.-4.8.  Kentällä nähtiin taitavia nuoria golfareita, huippusuorituksia, aurinkoa ja pari sadekuuroa, joista viimeinen sattui viimeisen pelipäivän ollessa jo lopuillaan. Ryöppy oli niin kova, että tuomaristo keskeytti pelaamisen varttitunniksi. Kentällä olivat enää finalistit Pickala Golf ja Auragolf, joista ensin mainittu vei mestaruuden. Säähän järjestäjät eivät voi vaikuttaa, mutta kaikessa muussa kisaorganisaatio onnistui kiitettävällä tavalla. Kartanogolf järjestää jo toiset SM-kisat peräjälkeen ja sarja jatkuu ensi kesänä, kun M65-seniorit pelaavat maan mestaruudesta. Silloin on mukana myös pelaajia omasta seurasta. Nuoria kilpapelaajiahan Kartanogolfilta toistaiseksi puuttuu, vaikka se onkin jäsenmäärältään Keski-Savon alueen suurin urheiluseura.

Kilpailunjohtaja Eero Kangasniemi Golfliitosta oli tyytyväinen.- Jokainenhan odottaa että järjestelyt sujuvat eikä niissä täälläkään tullut pettymystä. Kartanogolf oli panostanut vielä miettimällä vähän extraa. Täällä on upea tulostaulu, jolta saattoi seurata kisan etenemistä. Tulospalvelu päivitettiin näkyville joka kolmannen reiän jälkeen. Maanantain pikakisa oli kaikkien mieleen. Uusi kokemus itse kullekin. Keittiö toimi hyvin ja tarjosi maukasta ruokaa. Joukkueiden kapteenit kiittelivät polkupyöräideaa. Kenttä oli hyvässä kunnossa. Kilpailu on kilpailu, mutta pienillä lisillä siitä saadaan tapahtuma, joka jää mieleen, hän arvioi kilpailun jälkeen. Melkein 50 talkoolaista osoittaa sen että seura haluaa tehdä asiat kunnolla.

SPEEDGOLF-KISA

Maanantain piristykseksi oli pikakilpailu, jossa joukkueiden valitsemat pelaajat pelasivat väylän 9 siten, että pelaajat ripoteltiin väylän varteen niille kulmille, joille odottivat edellisen pelaajan lyövän, riensivät pallolle ja vetivät seuraavan lyönnin. Kello lähti käyntiin kun avaus lähti ja pysähtyi kun pallo tippui kuppiin. Viipurin Golf kellotti ajan 39,1 sekuntia ja otti voiton.

Peli oli hauska seurattava ja vaikka golfin turvallisuusetikettiä hieman taivutettiin, niitä ei oikeastaan rikottu, koska seuraava lyöjä näki pallon ja tiesi sitä odottaa.

FILLARIT

Seurayhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Peiponen ajeli toisen päivän aikana kentällä teitä myöten niille tiiauspaikoille, jotka sijaitsevat kulkuväylien läheisyydessä. Hän totesi liikkumistavan erinomaisuuden ja puhui siitä Petteri Ruuskaselle. Petteri muisti, että Joroisten kunta hankki polkupyöriä koulujen käyttöön. Yhdellä puhelinsoitolla saatiin viimeiseksi kilpailupäiväksi jokaiselle joukkueen kapteenille ja kilpailunjohtajalle polkupyörä, jolla he pääsivät nopeasti liikkumaan joukkueittensa luo. Autojahan on Kartanogolfissakin rajallinen määrä. Kipparit olivat innoissaan avusta ja monet sanoivat ottavansa sen käyttöön omissa harjoituksissaan.

OMAT JUNIORIT PUUTTUVAT

Kartanogolfin omat juniorit ovat vielä niin nuoria, ettei heitä ollut mukana. Lähimmät joukkueet tulivat Tarinasta ja Karelia Golfista. Junioreiden vähäistä määrää on ihmetelty ja mietitty keinoja heidän lisäämiseksi. Hinta ei ainakaan joroislaisille pitäisi olla esteenä, onhan jokaisella alle 16-vuotiaalla joroislaisella nuorella ilmainen pelioikeus kentälle, eikä mailojakaan ole pakko heti hankkia, sillä niitäkin on mahdollisuus lainata kentältä.

Kuvagalleria

Kuvat ja juttu I.K.« Takaisin