Seuran hallitukseen haetaan uusia kasvoja

12.9.2016

Kartanogolf ry:n sääntöjen mukaan seuran hallituksen muodostavat toimikuntien puheenjohtajat, joista neljä on erovuorossa kahden vuoden välein. Tänä vuonna erovuoroon tulevat Kari Salmela senioritoimikunta, Riitta Seppäläinen klubitoimikunta, Kirsi Väisänen naistoimikunta ja Ilpo Keinänen viestintätoimikunta. Jokainen erovuorolainen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa, joten syyskokouksessa valitaan neljä uutta henkilöä heidän tilalleen. Alustava keskustelu ehdokkaista oli yksi asia seuran hallituksen kokouksessa 1.9.

Toimitusjohtaja antoi hallitukselle tietoa tämän kauden tilanteesta. Pelikierroksia on pelattu 21 000. Määrä on lähellä viime kautta, myös vieraspelaajien osuus on suurin piirtein sama kuin aikaisemmin. Liikevaihto on hieman jäljessä viime vuoden vastaavaa, mutta kulut ovat niin hyvin hallinnassa, että tulokseen se ei ole paljon vaikuttanut vaan sen suhteen voidaan olla tyytyväisiä, totesi Petteri Ruuskanen. Viime vuosi oli tuloksen valossa historian parhaita.

Kauden säät ovat kastelleet kenttää vähän liikaakin. Sadekesä jättää jälkensä kierrostilastoihin, liikevaihtoon ja myös kenttään. Viheriöiden ympäristöt ovat liian märkiä, myös muutamat väylät läpäisevät vettä huonosti.

Konepuolella on ollut korjaamista jossain määrin. Suurin remontti tuli yhteen väyläleikkuriin. Siitä särkyi ajomoottori, joka jouduttiin uusimaan. Yhtiön talous on kunnossa. Klubitalosta on velkaa jäljellä 90 tuhatta euroa ja se saadaan, maksuohjelman mukaisesti, maksetuksi kolmen seuraavan vuoden aikana.

Kentän parantamistyöt tehdään käytössä olevan master planin mukaisesti. Tänä syksynä tehdään ensimmäinen pohjapato 8-väylän kohdalle. Pohjapatojen rakentaminen jäi viime syksynä tekemättä lupamenettelyn hitauden vuoksi. Se venyi niin pitkälle syksyyn, että viitasammakot vetäytyivät talvihorrokseen, eikä sitä tointa ollut luvallista enää häiritä.

Itse pelialuetta korjataan myös tulevan syksyn ja kenties talven aikana. Väylä 15:n poikki menevä ”mätäoja” täytetään niin, että siihen tulee väylänurmi. Ojan ympäristö salaojitetaan. Vesieste poistuu. Väylä 14:n viheriön ympäristön puita harvennetaan, väylä 5:n kummulla oleva vuorimänty on kasvanut liian suureksi ja sen poistaminen tullee ajankohtaiseksi. Kenttätoimikunta on näissä asioissa toimijana., joka tarkastelee kriittisesti myös joitakin muita yksittäisiä puita eri väylillä.

Onko kisoja liikaa?

Hallituksen tietoon on tullut muutama kriittinen puheenvuoro siitä, että arvokilpailut vievät osakkailta kaksi tai kolme pelipäivää, kun niiden aikana kenttä varattu kilpailuille. Kartanogolf on saanut järjestettäväkseen Suomen mestaruuskilpailut kahtena kesänä peräkkäin. Kolmannet saman tason kilpailut peräkkäin tulevat ensi kesänä, kun 65-vuotiaat seniorit pelaavat SM:sta.

Seuran puheenjohtaja Harri Kainulainen tapaa liiton ja muiden kenttien edustajia Liittovaltuuston puheenjohtajana. Hänen saamansa palaute kertoo vääjäämättä Kartanogolfin arvostuksen kasvaneen hyvin järjestettyjen kilpailujen ansiosta. Sillä on erittäin suuri PR-merkitys. Kenttä alkaa olla tunnettu koko maassa. Arvokilpailujen myötä maine kasvaa edelleen. Tämän tason kilpailut lisäävät omalta osaltaan tuloja myös alueen matkailuelinkeinolle.

Toimitusjohtaja Ruuskanen pitää arvokilpailujen saamista merkittävänä myöskin taloudelliselta kannalta. Esimerkiksi ensi kesän kahden päivän kilpailuun otetaan 120 pelaajaa. Kilpailumaksu on 100 euroa, joka  jo sinällään näkyy kassassa. Välittömien vaikutusten lisäksi hänkin näkee PR-merkityksen tärkeyden. Sitä julkisuutta, jonka arvokilpailut tuovat, ei pysty millään rahalla maksetulla mainoskampanjalla saamaan. Esimerkiksi viime Golf-lehden numerossa oli kaksi artikkelia Kartanogolfista. Hän sanoi myös, että kriittiset mielipiteet ovat sallittuja ja tervetulleita. Niistä opitaan ja niiden myötä kehitytään.

Seuran syyskokous pidetään 21.11. ja pikkujoulu 15.10. Niistä tulee sivuille erilliset kutsut.

I.K.« Takaisin