Syyskokouksessa jaettiin harvinainen ansiomerkki

24.11.2016

Kartanogolf ry:n syyskokous alkoi 21.11. juhlallisesti. Suomen Golfliitto on myöntänyt Aimo Semille Liiton pronssisen ansiomerkin. Merkin luovutti Amille, kuten hänet kenties paremmin tunnetaan, Liittovaltuuston ja seuran puheenjohtaja Harri Kainulainen yhdessä kenttäyhtiön hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan kanssa. Luovutuspuheessaan Harri Kainulainen sanoi ansiomerkin olevan korkein seuratason ansioista myönnettävä merkki. Kiittäessään Amia liki kolmekymmentä vuotta kestäneestä ahkeroinnista, hän korosti merkin arvoa toteamalla niiden olevan numeroituja. Amin merkin numero on 192, joten Ami ei törmää samanlaiseen ansiomerkkiin usein, vaikka kävisi kättelemässä kaikki Suomen 143 000 golfaajaa.

Amin golfura on yhtä pitkä kuin Kartanogolfinkin. Hän on seuran perustajia. Hän hankki oman osakkeen ensimmäisestä annista. Hän toimi seuran sihteerinä yli kaksikymmentä vuotta. Siitä toimesta hän halusi vapautuksen pari vuotta sitten, mutta monessa toimessa hänet kentällä tapaa edelleen lähes joka päivä. Hän ottaa vastaan vierailevat ryhmät ja yksi vakituisista opastajista, kun ryhmien jäsenille esitellään lajia ja kenttää. Ensi kosketuksen lajiin hän kertoi saaneensa jo ennen Keski-Savon kenttien syntymistä. Hän sai kokeilla mailoja ystävien luona vieraillessaan Vaasassa yli 30 vuotta sitten. Muutama lyönti verkkoon sai taudin tarttumaan. Hän oli melkein menossa Rantasalmen toimintaan, mutta lajin alkuviritykset Varkaudessa ja Joroisissa sai suunnan muuttumaan ja sen seurauksena Kartanogolf sai uutteran talkoolaisen.

Varsinaisen syyskokouksen asiat paukuteltiin sulassa sovussa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin yksimielisesti. Sääntöjen mukaan neljä hallituksen jäsentä oli erovuorossa. Kari Salmelan, Kirsi Väisäsen, Riitta Seppäläisen ja Ilpo Keinäsen tilalle valittiin Sirja Attila ja Pirjo Väisänen Varkaudesta, Saara Kiviluoto Pieksämäeltä, Juha Romo Joroisista. Uusi hallitus tekee tarkemman työnjaon ensimmäisessä kokouksessaan vuoden alussa. Erovuorossa olleet johtivat seniori-, nais-, klubi- ja viestintätoimikuntaa.

Seuran talousarvio on tehty 90 euron aikuisjäsenmaksun ja 35 euron juniorijäsenmaksun pohjalta. Niitä on arvioitu kertyvän 92 400 euroa. Liiton jäsenmaksuun menee 31 000 euroa. Se on suurin yksittäinen menoerä. Toimikuntien määrärahat vaihtelevat 2 400 ja 3 000 euron rajoissa. Talviharjoitteluun on varattu 1 600 euroa.

Toimintasuunnitelmaan sisältyy jälleen yhdet arvokilpailut, joiden tarpeellisuudesta oltiin kokouksessa hyvin yksimielisiä. Asiasta käytiin lyhyt periaatteellinen keskustelu siltä pohjalta, että arvokilpailujen varaamalle kentälle eivät muut pääse pelaamaan. Kokouksessa ei tullut esille yhtään kriittistä mielipidettä, mutta viime kesän kilpailujen jälkeen muutama henkilö otti asian esille. Kokouksessa oltiin yksimielisesti sitä mieltä että hyödyt sekä taloudellisesti että imagon kannalta ylittää kirkkaasti haitat. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että arvokisojen ketjun tulisi jatkua. Kartanogolf osaa järjestää hyvät kilpailut. Pelaajien ja seurojen palaute on erittäin hyvää ja Harri Kainulaisen mukaan hän on saanut kuunnella kiittäviä sanoja muuallakin kuin omalla kentällä.

Ensi kesänä pelataan Seniorien M65 SM-kilpailut 12.-13.7.2017 Kartanogolfissa. Kilpailuun otetaan 120 osanottajaa ja kenttä on luonnollisesti varattu kilpailuille nuo päivät.

Muilta osin toimintasuunnitelmaan sisältyvät tapahtumat noudattelevat viime kesän tarjontaa. Tapahtumakalenteri tarkentuu lähempänä kauden alkua ensi vuoden keväällä
« Takaisin