Golfia Floridan auringon alla - matkakertomus

30.11.2016

Marraskuun viidennen päivän aamuna ani varhain, puolison Aijun kanssa buukkasimme tavaramme lentokentällä Lontoon kautta Miamiin. Toki itse pyrimme tavaroidemme kanssa samaan koneeseen mukaan, ainakin tällä kertaa aikeessamme onnistuen.

Lontoossa konetta vaihdettiin, reilu kolme tuntia odoteltiin seuraavaa lähtöä Atlantin ylitykseen. Tarkalleen kahdenkymmenen tunnin kuluttua Helsinki-Vantaalta lähdöstä oltiinkin niskat jäykkänä perillä Miamissa. Jäljellä oli enää kuin hiirenhyppy junalla asumispaikkaamme Lake Worthiin, jossa Korhosen Aila ja Huttusen Eero meitä puolen yön aikoihin asemalla odottivatkin. Tulevan kolmen viikon ajan kämppäkavereinamme viettävät ystävämme ottivat meidät lähes juhlallisesti vastaan, tarjoten alkajaiseksi kuumuutta ja janoa mukavasti lievittävät mallaspohjaiset lagerjuomat.

Sopimuksen mukaisesti kaverimme olivatkin varanneet seuraavaksi päiväksi ensimmäisen pelikierroksen, eli hetkeäkään ei ollut tarkoitus hukata lempiharrasteen parista. Puolenpäivän maissa kentälle ja toki kilpailumielessä, isäntämme Eero näytti heti alusta alkaen kaapin paikan vieden kisan nimiinsä. Hänen hyvä pelivire säilyikin koko turneemme ajan ja hän oli eittämättä kierroksien tasaisin pelaaja. Tosin kaikki meistä sai kokea onnistumisen hetkiä ja päiviä pelissään pitkin matkaa. Kaiken kaikkiaan ehdimme pelata 13 kierrosta Aijun kanssa lomamme aikana, hyväkuntoisilla ja loistavin viheriön varustetuilla kentillä. Aila ja Eero pelasivat lähes kymmenen kierrosta enemmän, kolmisen viikkoa pidemmän reissunsa aikana.

Pelikierrokset varasimme aina muutamaa päivää aiemmin GolfNow palvelusta, sieltä valitsimme mieleisiltä kentiltä sopivimman hintaiset teeajat. Hinnat pyörivät 20 taalan ympärillä, eli 18 euroa kierros. Taksaan sisältyi golfauto kahdelle. Pelaaminen on todellakin kohtuuhintaista, esim. Espanjaan ja Thaimaahan verratessa. Marraskuun puolenvälin jälkeen hinnoissa tapahtui pieni korotus ja ns. "äkkilähdöt" ehkä vähenivät, kun sesonki oli alkamassa.

Emme kuitenkaan aivan joka päivä pelanneet, vaan maltoimme tehdä neljän päivän retken Las Vegasiin, lento sinne kesti viitisen tuntia, mutta kokemus oli vaivan arvoinen. Olemme kuulleet kaiken Amerikassa olevan suurta ja sitä se oli tässä ehkä maailman kuuluisimmassa casino-kaupungissa. Hotellien alakerroksissa olevat uhkapelitilat olivat hehtaariluokkaa ja aina auki ympäri vuorokauden, silti pelaajia riitti.

Seurueemme pelihimoisimmat eivät voineet välttyä kokeilemasta tuuriaan, joka valitettavasti näytti meille ahteriaan. Pimeään aikaan koko kaupunki kylpi valoissa ja eräällä pienellä aukiolla näimme yhtä aikaa kolme Elvistä. Totta se on, Elvis elää vielä, ei kaikki voi olla kopioita - luulen? Viettämämme aika oli riittävä Vegasissa ja palasimme mielellämme jo lähes kodilta tuntuvaan Floridaan.

Vegasin jälkeen pelasimme vielä intopinkeänä kuutena päivänä peräkkäin ja totesimme tämän olevan enemmän meidän lajin, uhkapeliin verrattaessa.

Minulle ja Aijulle reissu Floridaan oli kolmas, Ailalla ja Eerolla jo yli tuplaten tuo määrä. Paikkaa voi suositella varteenotettavaksi pelilomakohteeksi, esim. edullisten teeaikojen vuoksi. Lennot meiltä kahdelta maksoi 830e yhteensä edestakaisin, kesäkuun alussa ostettuna. Majoitus vuokratussa asunnossa ja vielä kimpassa on todella edullista matkan pituuteen verrattaessa. Auton vuokraus on kohtuuhintaista ja bensa tosi halpaa Suomen tasoon nähden. Lämpötila loistavaa Suomen kesän tasoa, eli 25-30C koko ajan, myöskään yöt eivät laskeneet alle kahdenkymmenen asteen.

Reissu oli mukava ja kaikki puitteet lähes loistavia. Paloakin vielä sinne suunnalle jäi.

Retkiryhmän puolesta, Hedujussi« Takaisin