Liikuntasetelit maksuvälineenä

20.2.2017


Useat työnantajat tarjoavat työntekijöilleen omaehtoiseen liikuntaan kannustavia liikuntaseteleitä. Nämä käyvät maksuvälineenä myös Joroisten Kartano-Golf Oy:llä.

Liikuntaseteleillä voit maksaa kaikista Joroisten Kartano-Golf Oy:n tarjoamista, maksajan henkilökohtaisiseen käyttöön tulevista, liikuntapalveluista, kuten esim. kausipelimaksut, greenfeet, rangepoletit ja opetuspalvelut.

Koska liikuntaseteli on henkilökohtainen työnantajan tarjoama tukimuoto, sillä ei voi maksaa sellaisia palveluja, jotka voi lahjoittaa tai myydä eteenpäin kenelle tahansa. Esimerkiksi pelilipuiksi vaihdettavaa pelioikeutta ei voi maksaa liikuntaseteleillä. Osakkaat voivat maksaa liikuntaseteleillä vuosittaista hoitovastikettaan, jos pelioikeus on maksajalla itsellään. Jos hoitovastiketta maksetaan liikuntaedulla, vähennämme palveluntarjoajan perimän  provision (4,5 %) hyväksyttävien liikuntasetelien loppusummasta.

Kartanogolfissa on käytössä seuraavat liikuntasetelit ja –kortit:
Smartum (seteli, kortti), Edenred (virikeseteli, -kortti, Ticket Mind & Body ja Ticket Duo kortit), TYKY–kuntoseteli,  TYKY–Online sekä Sporttipassi.

Kuinka paljon seteleillä voi maksaa?

Liikuntaseteli on henkilökohtainen työnantajan tarjoama tukimuoto. Enimmäismäärä riippuu siitä, miten paljon työnantajasi tarjoaa sinulle liikuntaseteleitä.

Omaehtoisen kulttuuri- ja liikuntatoimintana annettavan edun verovapaa enimmäismäärä on 400 euroa vuodessa. Jos työnantaja tarjoaa työntekijälle 400 euroa suuremmalla summalla omaehtoista liikunta- ja kulttuuritoimintaa, ylimenevä osa katsotaan työntekijän veronalaiseksi palkkatuloksi, josta työnantajan tulee toimittaa ennakonpidätys. Ylimenevästä osasta ei kuitenkaan suoriteta työnantajan sosiaaliturvamaksusta annetun lain 4 §:n perusteella työnantajan sosiaaliturvamaksua eikä sairausvakuutuslain 11 luvun 2 §:n perusteella sairausvakuutuksen päivärahamaksua.

Liikuntaseteleillä voit siis maksaa palveluja maksimissaan sen verran, kun työnantajasi on seteleitä sinulle verottajan ohjeistuksen mukaisesti tarjonnut.

Jos haluat maksaa Kartanogolfin hoitovastiketta liikuntaseteleillä, ota yhteys puh. 050 599 5059, heli.sarell@kartanogolf.fi
« Takaisin