Yhtiökokous ja kevätkokous sopuisasti alle puoli tuntia kappale

11.4.2017

Kun asiat ovat mallillaan ja puheenjohtaja tehtäviensä tasalla, ei kokouksissa paljon ”nokka tuhise”. Joroisten Kartano-Golf Oy piti yhtiökokouksen 9.4. Paikalla oli hieman yli kolmekymmentä osakasta. Tunti yhtiökokouksen jälkeen alkoi Kartanogolf ry:n Kevätkokous, johon tuli muutama seuran jäsen osakkaiden lisäksi. Kummankin kokouksen asiat pantiin aikakirjoihin riuskasti ilman parran pärinöitä.

Yhtiökokouksen osanottajat toivotti tervetulleeksi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Peiponen. Puheenvuoro alkoi hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin ja muisteltiin edesmenneitä Ensio Kovalaista ja Jouko Halosta, joita ei enää kentällä nähdä. Kumpainenkin oli innokas golfari ja mukana golfyhteisön toiminnassa.

Jorma Peiponen muistutti mieliin viime kesää, joka jatkoi mm. kentälle myönnettyjen SM-tasoisten kilpailujen sarjaa. Järjestelyissä olemme onnistuneet erinomaisesti. Kiitos siitä kuuluu ennen muuta runsaalle joukolle vapaaehtoisia. Heidän panoksensa saavat kilpailut sujumaan ja kilpailijoille jää puitteitten puolesta miellyttävä kuva Kartanogolfista, hän sanoi.

Kentällä on tehty muutamia kohennuksia, joista Jorma Peiponen muistutti. Kahdeksannen väylän vierellä solisee vesi mukavasti sillan kohdalle tehdyn pohjapadon ansiosta. 15. väylän kuivatus ja vesiesteen laajentaminen tuovat hieman lisää haastetta peliin. Vesiesteen maisemointi ja viimeistely jäivät tälle keväälle, mutta valmista tulee kauden alkuun mennessä, hän totesi. 14. väylältä on pantu jo muutamia puita nurin ennakoimaan tulevia korjauksia.

Hän muistutti vielä, että Kartanogolf palkittiin maaliskuussa Golfliiton ympäristöpalkinnolla.

Toimitusjohtaja esitteli yhtiön tilipäätöksen. Se on pienesti ylijäämäinen. Poistot on voitu tehdä suunnitelmien mukaisina. Edelliseen vuoteen verrattuna liikevaihto putosi hieman, ollen 742 000 euroa. Edellinen vuosi oli noin 60 tuhatta euroa parempi. Petteri Ruuskanen katsoi sääolojen aiheuttaneen tuon muutoksen. Kulut ovat kuitenkin saatu pidettyä kurissa niin, että niidenkin osalta näkyy tilinpäätöksessä pientä laskua.

Yhtiön lainat on hoidettu lainaohjelmien mukaisesti. Pitkäaikaista vierasta pääomaa on 289 320,20 euroa. Määrä on käytetty suurimmalta osin koneiden ja maa-alueiden ostojen rahoittamiseen. Summaan sisältyy 40 000 euron laina Kartanogolf ry:ltä. Se käytettiin pihan asfaltointiin ja uuden parkkipaikan rakentamiseen. Klubitalon lainaa on vielä jäljellä 60 000 euroa ja se tulee maksetuksi kahden vuoden kuluttua.

Koneiden osalle sattui viime kesänä jonkun verran korjaamista. Väyläleikkurista hajosi moottori ja yhtiö oli pakotettu ostamaan uuden. Se jouduttiin rahoittamaan lainalla. Vanha kunnostettiin ja jätettiin varalle.
Kokous totesi yhtiön tilan vakauden ja antoi vastuullisille vastuuvapaudet niin, että valitsi entisen hallituksenkin sellaisenaan jatkamaan pestiään.

Jos sujui yhtiökokous vauhdilla, niin eipä aikaillut urheiluseurakaan kevätkokouksessaan. Alle puoli tuntia kului virallisen listan kimpussa, puheensorina toki jatkui, kun kokoustajat vilkuilivat sivusilmällä klubitalon ikkunan takana olevia lumesta vapautuneita väyliä.

Kartanogolf ry:n puheenjohtaja Harri Kainulainen toivotti jäsenet tervetulleiksi korostaen seuran ja yhtiön välistä erinomaisen hyvää yhteistyötä ja -henkeä.

Kokouksen alkuun oli varattu hetki pienelle juhlallisuudelle. Karl Grotenfeltin lahjoittama Tatu Cup on hopeinen palkintomalja, jolla on, lahjoittajan toiveen mukaisesti, tarkoitus muistaa jotain seuran jäsentä, joka teoillaan ja olemuksellaan toimii esimerkin tavoin Kartanogolfin hengen ja tunnelman nostattajana. Malja säilytetään klubitalossa ja sen laattaan kaiverretaan kulloisenkin saajan nimi. Valinta tapahtuu kapteenin ehdotuksesta ja valinnan tekee seuran hallitus. Tällä kertaa valinta osui Keijo Pulliaiseen, jolla oli kuitenkin este saapua kokoukseen.

Seuran toimintakertomuksesta käy ilmi se, että toimintavuosi oli 28. Jäsenmäärä laski hieman edellisestä vuodesta. Vuoden lopussa jäseniä oli 1091. Edellisen vuoden luku oli 1142. Naisia on 320, miehiä 668. Junioreita oli 103, joista tyttöjä 20 ja poikia 83. Senioreita on jäsenistöstä noin puolet 600 miestä ja naista. Liiton jäsenmäärä oli noin 140 000, seuroja 131 ja kenttiä noin 160. Seuran toimintakertomus kokonaisuudessaan on poimittavissa seuran sivuilta kokouskutsun yhteydestä.

Seuran tilit käsiteltiin ja hyväksyttiin. Seuran varat tulevat jäsenmaksuista. Niitä kertyi kertomusvuonna 91 255 euroa. Suurimman kuluerän siitä haukkaa liiton osuus, joka vähän yli 30 000 euroa. Seuran talous on varsin vakaa ja sillä olisi valmius tehokkaampaan satsaukseen mm. junioritoimintaan. Keinoja mietitään. Keskusteluissa tulee tuon tuostakin esille jäsenten ikärakenne ja sitä kautta lajin tulevaisuus. Aihe on esillä kaikkialla maassa.

Juttu ja kuva
IK
« Takaisin