Kartanogolfin naispelaajat ovat hauskaa ja rentoa peliseuraa

15.4.2017

Seurallamme on uusi ladykapteeni, joka aloitti vuoden alusta toimensa. Vuoden alussa päätettiin yhdistää klubitoimikunta ja naistoimikunta. Naistoimikunnan puheenjohtajan ja ladykapteenin yhdistettyä ”virkaa” hoiti jo edellinen puheenjohtaja Kirsi Väisänen. Toimenkuva, etunimi ja kasvot vaihtuvat, mutta sukunimi säilyy. Saammeko esitellä, uusi ladykapteeni; Pirjo Väisänen.
Pirjo Väisänen asuu Varkaudessa, mutta käy töissä Heinävedellä, jossa hän toimii S-Marketin päällikkönä. Perheeseen kuluu ”poikaporukka”, jonka muodostavat miesystävä Jari sekä kaksi berninpaimenkoiraa. Poikaporukan ainoa golfari on Jari, jonka golfkärryjen vetämisestä alkoi Pirjon golfura. Poikaporukan paimentaminen ei ole Pirjon ainoa ylpeydenaihe, sillä hän sanoo olevansa ihanan 2-vuotiaan Saana-tytön mummi.
- Olimme Jarin kanssa Juhannuksena 2012 Tahkolla. Kiersimme Tahkon vanhaa kenttää ja olin Jarin ”kärrynvetäjänä”. Ajattelin, että lajia voisi kokeilla. Ilmoittauduin green card -kurssille. Siitä se lähti. Olin kyllä käynyt Kartanogolfin kentällä kerran kipinäkierroksella. Silloin tuli niin rankka vesisade, että oli pakko keskeyttää kierros. Olin ajatellut, että golfia pelataan aina kauniissa kesäsäässä. Olin yllättynyt, kun näin kentällä sadeasuihin pukeutuneita pelaajia.
Seuran onneksi sade ei sammuttanut kipinää ja niinpä kierroksia kertyy kaudessa 35 – 60. Suurin määrä tuli viime kesänä.
- Olin vuoden vuorotteluvapaalla, joka mahdollisti tuon 60 kierrosta. Valtaosa kertyy luonnollisesti kotikentältä, mutta pelaan kyllä mielelläni muillakin kotimaan kentillä. Lähikentät ovat jo tulleet tutuiksi.
Kilpailuihin hän on osallistunut ihan alusta alkaen.
- Ensimmäiset kilpailut olivat Mansikkaa ja shampanjaa-kisat. Pelattiin Matti Aalin ja Jari Maarasen kanssa kolmen joukkueena texas scramblea. Miehet tsemppasivat ja peli meni ihan hyvin. Sen jälkeen olen osallistunut kaikkiin kilpailuihin, joihin on ollut mahdollista. Viime kesänä tuli ensimmäinen yksilövoitto Lätkä Openissa. Seuran mestaruuskilpailuihin olen osallistunut kolmesti. Kerran on tullut ”pronssia”
Kapteenina ja toimikunnan puheenjohtajana Pirjo Väisänen pyrkii saamaan lajia esille kaikille sopivana urheilulajina.
-Vanhat käsitykset golfklubitoiminnasta on heitettävä nurkkaan ja avoimuutta tuotava esiin niin, että jokaisen on helppo tulla kokeilemaan golfia ja sitä kautta saada lajista uusi harrastus. Tämä vuosi on Golfliiton teeman mukaisesti Naisten ja tyttöjen vuosi. Näihin tavoitteisiin pyrimme tehostamalla toimintaamme. Seuran hallitus päätti yhdistää kaksi toimikuntaa, nimittäin Naistoimikunnan ja Klubitoimikunnan. Uusi kokoonpano käsittää 10 aktiivista ja idearikasta henkilöä. Juhlat, kilpailut ja vierailut kotimaan kentille ovat vahvasti ohjelmassa. Niihin kaikkiin toivotetaan tervetulleiksi erityisesti uudet ja vasta lajin aloittaneet harrastajat. Ujostella ei kannata, sillä Kartanogolfin naispelaajat ovat hauskaa ja rentoa peliseuraa, vakuuttaa naisten kapteeni Pirjo Väisänen.
Yhteystiedot löytyvät seuran sivuilta naistoimikunnan kohdalta.


Pirjo Väisänen


Juttu ja kuva Ilpo K.« Takaisin