Kapteenin kauden avauspuhe - Naisten vuosi, siisteys, säännöt ja talviharjoittelupaikka

9.5.2017

Kauden virallinen avaus skoolattiin ja pelattiin 6.5. koleahkossa säässä. Aurinko tosin paistoi, mutta kylmältä kantilta puhaltanut tuuli sai pelikierrokselta palanneet pelaajat puhaltelemaan näppeihinsä. Koleus lienee karsinut avauskisan osanottajiakin, sillä kaikki sopivat takaysille yhteislähtöön. Kehon lämpö palasi pelin jälkeen uuden keittiömestarin paellapannulta annostelemalla ruualla ja Ukevox ukuleleorkesterin säestyksellä. Vokkolaisen pariskunnan ja toimitusjohtajan sekä kapteenin muodostama kilparyhmä vei kisan kirkkaimmat pokaalit avauskisassa, jonka tulokset on julkaistu toisaalla sivuillamme.

Kauden avauspuheessaan seuran kapteeni Juha Nissinen käsitteli otsikon aiheita. Hän toivotti aluksi tervetulleiksi uudet jäsenet ja uudet työntekijät. Hän totesi alkavan kauden olevan jälleen täynnä tapahtumia. Niiden onnistumiseksi tarvitaan tekijöitä ja osallistujia. Yhteistyöllä ne onnistuvat ja siksi on syytä kiittää jo etukäteen toimikuntia ja muita vapaaehtoisia, hän sanoi.

Vuosi on Golfliitossa nimetty Naisten Vuodeksi. Juha toivoi, että tämä otetaan mahdollisimman hyvin huomioon pelatessa ja toiminnassa. Jos naisilla ei ole mukavaa, ei meillä muillakaan ole, hän sanoi.

Seuran, Golfliitolta saama, ympäristöpalkinto velvoittaa meitä alkavalla kaudella kiinnittämään entistä enemmän huomiota kentän pelialueen siisteyteen.

- Laitetaan roskat roskikseen, vaikka ne eivät sattuisikaan olemaan omilta jäljiltä. Korjataan lyöntijäljet väyliltä, tiiauspaikoilta ja viheriöiltä. Jokainen tietää, kuinka ikävää on lyödä lyöntijäljen kuopasta, jonka korjaaminen on pieni vaiva ja tuoreeltaan tehtynä pelastaa kohdan nurmen kuivumiselta. Tupakoitsijoille esittäisin toiveen, etteivät nakkaisi tupakantumppeja maahan tiiauspaikalle tai väylille vaan huolehtisivat ne roskiksiin.
 
Seuran talviharjoittelupaikan puuttuminen vaivaa kapteenia.
-Jotta mielenkiinto säilyisi ja taitojen kehittäminen olisi mahdollista, tarvitsisimme oman harjoittelupaikan, jossa olisi mahdollisuus harjoitella milloin vain, itse kullekin parhaaksi sopivana aikana. Se mahdollistaisi säännölliset opetustilaisuudet junioreille, lajin vasta-alkaneille ja meille pitempään pelanneille. Se mahdollistaisi lajin esittelytilaisuuksien ja TYKY-tilaisuuksien järjestämisen. Esitänkin, että seurassa järjestettäisiin kysely, jolla selvitettäisiin jäsenten ja osakkaiden kiinnostus ja halukkuus sitoutumisesta kuukausi / kausimaksuun. Olen ensimmäinen allekirjoittaja, hän sanoi.

Lopuksi Juha Nissinen sanoi joutuvansa ottamaan kantaa kuulemiinsa epäilyihin tasoituksen oikeellisuudesta.
-Kunnioitetaan itseämme, kunnioitetaan pelikavereita sekä pelin sääntöjä ja etikettiä. Jokaisella pelillä on sääntönsä ja joka niitä rikkoo, häntä rangaistaan. Pidetään huolta siitä, että virallinen tasoituksemme vastaa kunkin tämän hetkistä taitotasoa. Kunnioituksen ja luottamuksen saaminen ansaitaan teoilla. Niiden saaminen takaisin menettämisen jälkeen on lähes mahdotonta, hän muistutti toivottaen kaikille antoisaa ja menestyksekästä kautta Suomen täyttäessä 100 vuotta.
« Takaisin