Sääntökertausta | Kotisivuille tulossa "sääntöpankki"

13.9.2017

Sääntöjen tuntemus on hyödyllistä niin oikeuden mukaisuuden kuin myös pelaajalle joissakin tapauksissa edullisemman lopputuloksen kannalta.

Alla muutamia kentällämme esiin tulevia sääntökohtia:

Kentällä siirtosääntö:

Pallon paikka on merkittävä, jos aikoo käyttää siirtosääntöä. Pallon saa puhdistaa ja siirtää enintään mailan mitan päähän merkistä, ei lähemmäksi lippua. Siirron saa tehdä vain kerran.

Kentällä olevat etäisyysmerkit saa siirtää lyöntiä haittaamasta, mutta ne on siirrettävä lyönnin jälkeen takaisin. Tonkkien alustat ovat kiinteitä haittoja, mistä voi vapautua ilman rangaistusta.

Sähkölankaan osunut lyönti on uusittava, mutta sähköpylväät ovat kentän olennaisia osia eli ei vapautusta eikä uutta lyöntiä.

Työkoneiden jäljistä ei saa raffissa vapaata droppia.

Ykkösen tiipaikan ja ysiväylän välissä oleva kukkaistutus on kentän olennainen osa eikä oikeuta vapaaseen droppiin.

Kiinteästä haitasta vapautumismahdollisuutta käyttäessään esim. tieltä pitää pelaajan vapautua kokonaan eli seisominen tiellä ei ole sallittua.

Kiinteästä haitasta kuten kastelulaitteen kannesta vapautuminen:

Mikäli kiinteä haitta (esim. kastelulaitteen kansi) on enintään kahden mailanmitan päässä griinin reunasta ja pallo enintään kahden mailanmitan päässä kiinteästä haitasta ja tämä haitta sijaitsee pelilinjalla pallon ja reiän välissä, saa pallon nostaa ja pudottaa lähimpään paikkaan, joka ei ole lähempänä reikää; vapauttaa haitasta ja ei ole esteessä tai viheriöllä.                                

Seuramme kotisivuille on tulossa ”sääntöpankki”, mihin voi laittaa sääntökysymyksiä ja mihin myös tallennetaan meitä kiinnostavia sääntökohtia. 

« Takaisin