Keski-Savon metsänomistajat päivillään Kartanogolfissa

28.9.2017

Keski-Savon Metsänhoitoyhdistys on vuonna 2003 tehdyn fuusion tuloksena syntynyt yhdistys, jolla on 3 372 jäsentä. Sen toimialue käsittää Heinäveden, Joroisten, Leppävirran ja Varkauden alueet. Näiden paikkakuntien itsenäiset MHY:t yhdistyivät 2003. Jokaisella paikkakunnalla on ison yhdistyksen toimipiste ja alue käsittää yksityistä metsämaata 173 877 hehtaaria. Vuotuinen kasvu on noin miljoona kuutiometriä. Metsiä hakataan noin 960 tuhatta kuutiota. Yhdistys kutsui jäsenensä metsäpäivään Kartanogolfiin 23.9. Kutsun otti vastaan kolmisensataa metsänomistajaa. Heistä vain muutama oli vieraillut kentällä aikaisemmin.

- Tämä on hieno mahdollisuus esitellä Joroisten vilkkainta liikuntapaikkaa ja koko aluetta, jota kunta parhaillaan kehittää. Samalla se madaltaa kynnystä vierailla kentällä ja karistaa mielistä sitä mielikuvaa, joka vieläkin jossain määrin on olemassa. Sitä siis että kenttä palveluineen on varattu ja tarkoitettu vain pelaajille. Alueella on mahdollisuus vierailla ravintolassa, alueella on fribeerata, retkeilymaastot, ladut talvella, minigolfrata ja golfin harjoittelualueet, joita voi käyttää jokainen, jota liikunta kiinnostaa, sanoi Joroisten kunnanjohtaja Joonas Hänninen.

Kauniissa syyssäässä väki kierteli esittelypisteestä toiselle. Kartanogolfin keittiömestari tarjoili yli 60 litraa lihasoppaa, joka valmistui ulkona kenttäkeittiössä.
-Hyvin on maistunut ja hyvin on riittänyt. Osa keitetään keittössä, kun samana päivänä pelattuun kilpailuunkin osallistuu yli sata kilpailijaa, sanoi kokki Mika Suhonen.

Moottorisahan kanssa taiteili Tuomo Pirkkalainen. Hän otti esille leppäpölkyn ja aikansa sahan kanssa pyörittyään löytyi pölkyn sisältä pikkukarhu, jonka heinäveteläinen Auvo Gustafsson osti itselleen.
- Minun tytöllä karhunhaukkuun taipuvainen koira. Mie sanon tytölle, jotta vuokraan tätä hänelle opetustarkotuksiin. Sama mies toivoi saavansa moottorisahan palkinnoksi, kun oli voittanut parinsa Osmo Puustisen kanssa justeerisahauksen. Siinä kuntien päättäjistä kootut kaksimiehiset joukkueet sahasivat kilpaa kiekkoja justeerilla.

Golfin esittelyyn osallistui väkeä harvakseltaan. Sirja Attila, joka johtaa senioritoimikuntaa seurassa, päivysti rangella. Johtui varmaan osallistujien ikärakenteesta, ettei hänelle tullut neuvonnassa niin kiire, etteikö olisi entinyt pyörähtämään poimimassa rangen viereltä puolukoita. Muutamia nuoremman polven metsänomistajia kävi kokeilemassa lajia ja saattaa olla, että kipinä jonkun kohdalla syttyi.

Puttipaikalla suosio oli selvästi suurempi ja frisbeetäkin kokeili isompi joukko.

Osanottajamäärään oli tyytyväinen myöskin Petteri Ruuskanen, jolle Leppävirran toimiston Antti Ojala tuli esittämään valopallloilla pelattavaa golfia. Hyvin ideoitu golfia pelaamattomalta mieheltä. Petteri joutui valitellen toteamaan sellaisten pelivälineiden tulleen keksityksi jo kolme vuosikymmentä sitten. Kun selvisi että Antti on suunnitusmiehiä, tarjosi Petteri kenttää yösuunnistuspaikaksi. Suunnitus sopii hyvin kentälle ja 63 hehtaaria riittää mainiosti vaativankin radan suunnitteluun. Ojala lupasi viedä ideaa eteenpäin.


I.K.

« Takaisin