Golfin superviikonloppu Helsingissä – Kartanogolf edelleen yksi parhaimmista!

27.11.2017

Viime viikon lopulla oli Helsinkiin kokoontunut golfalan ammattilaisia ja harrastajia kuulemaan ja keskustelemaan alan yhteisistä asioista. Torstai oli alan ammattilaispäivä ja illalla julkistettiin Otavamediassa kenttärankingin tulokset, joista uutisoitiin heti seuraavana päivänä näillä sivuilla Kartanogolfin hyvästä menestyksestä.  Perjantaina oli ohjelmassa edelleen alan omia asioita ja lauantaina aamulla pidettiin alueiden kokoukset sekä mm. liiton uuden toiminnanjohtajan Juha Korhosen mielenkiintoinen esitys ”ensimmäiset 100 päivää uudessa työssä” – kokemuksia ja näkemyksiä. Juhalla on hyvä ote tehtäväänsä ja hänellä selkeä näkemys mitä tehdään ja miten toimitaan liitossa yhteiseksi hyväksi. Uskon liiton toiminnan kehittyvän ja tehostuvan. Tosin jo on aikakin, sillä sen verran monta toiminnallista muutosta ja henkilövaihdosta on viime vuosina jouduttu tekemään liitossa, kun ”suksi ei luistanut”. Iltapäivällä oli vuorossa Golfliiton syysliittokokous. Itse olin mukana torstai-illan kenttärankingin tulosjulkistuksessa sekä lauantaina.

Kenttärankingin tekee Golflehden toimitus joka toinen vuosi. Kysely lähti liiton jäsenseurojen jäsenille. Vastauksia tuli vain noin 6800 kappaletta – tosin pitkähköön kyselyyn oli aloittanut vastaamaan yli 8000, mutta runsaat tuhat ”uupui” kesken kyselypatterin ja jätti leikin kesken. Viime kerralla vastauksia oli yli 9000. Vastaajat saivat arvioida mm. golfkenttien kuntoa, reitystä ja designia sekä pelattavuutta, ilmapiiriä ja viihtyisyyttä, palveluja, ravintolaa, klubitaloa sekä hinta-laatusuhdetta. Kaikkiaan kahdeksasta eri arviosta muodostui yhteispistemäärä, joka oikeutti Kartanogolfin hienosti 18. parhaaksi golfkentäksi Suomessa pistein 83,23. Sijoituksemme oli edelliskerralla 11. Yhtenä syynä pudotukseen oli kentän kevään ja alkukesän huono kunto, mikä näkyi selvästi pelattavuus/kunto-pisteytyksissä, jotka olivat top 20 alhaisimmat. Onhan Kartanogolfin kentän varhainen hyvä kunto ollut vahva tavaramerkkimme. Viihtyisyydessä ja hinta-laatusuhteessa olimme kummassakin arvioinnissa neljäs!

Voittaja oli Viipurin Golf pistein 88,00, toisena Ålands Golfklubin Slottsbanan pistein 86,68 ja kolmas Vanajanlinna pistein 87,11. Yhteensä arvioitiin 147 kenttää. Meidän edellä oli toistakymmentä sellaista 27-36 reikäistä kenttää, joista yksi tai kaksi kenttää oli arvioitu meitä paremmiksi. Pelkästään 18-reikäisissä olimme neljäs – edellä Viipuri, Paltamo ja Levi. Paras 9-reikäinen kenttä oli edelliskerran tapaan Puula, joka kokonaiskisassa oli sijalla 34. ”Itä-Suomen sarjassa” olimme Viipurin sekä Tahkon vanhan ja uuden kentän jälkeen neljäs. Naapureista Tarinan vanha kenttä oli 29., Tarinan uusi 37., Kerigolf 38., Karelia 43., Imatra 91., Rantasalmi 110., Golf-Porrassalmi 115, Mikkelin Golf 119 ja Leppävirran Golf 131. 

Oman jäsenkunnan arviota omasta kentästä ei tällä kertaa julkaistu – mistähän syystä? Parhaaksi seuraksi omien mielestä oli arvioitu Vammala pisteillä 79, joka mainittiin ja palkittiin. Saamamme omille jäsenille tarkoitetun ”pelaaja ensin –kyselyn” palautteen perusteella arvioin meidän olevan kympin sakissa. Se on mielestäni hyvä tulos, sillä ensisijaisesti Kartanogolf on omia pelaajia varten ja toissijaisesti vieraspelaajille. Toki kummatkin ovat tärkeitä ja menestyksen elinehto. Kiitos teille kaikille jäsenille, osakkaille sekä luottamus- ja toimihenkilöille panoksestanne yhteiseksi hyväksi! 

Syysliittokokous sujui harvinaisen leppoisasti verrattuna moneen viime vuosien kokouksiin, joissa on käyty värikästä ja tiukkaa keskustelua milloin taloudesta, milloin toiminnasta, milloin henkilöistä. Kuten edellä mainitsin, monet ongelmat on saatu poistettua ja nyt suunta on hyvä. Toiminnan suuntaviivat ovat selkeät ja pohjautuvat liiton strategiaan, tavoitteet ohjaavat toimintaa. Toiminta on taloudellisesti terveellä pohjalla. Keskeinen haaste on liitossa sama kuin seuroissakin – tarvitaan uusia golfareita. 

Henkilövalinnat tehtiin yksimielisesti. Porin Golfkerhon Timo Santavuo (Lounais-Suomi) jatkaa varapuheenjohtajana, hallitukseen tulivat Tarinan Osmo Ruuska (Itä-Suomi), Nokia Riversiden Petri Hurri (Keski-Suomi) ja Tuusula Golfin Rauno Pusa (Uusimaa). Osmo tuli kuusi vuotta hallituksessa olleen Golf Porrassalmen Harri Marjalan tilalle.

Harri Kainulainen  

« Takaisin