Seuran hallitus virittelee jo golfkautta tulille

19.1.2018

Kartanogolfin 30. vuosi on alkamassa. Hanki peittää vielä viheriöitä, mutta seuran ja yhtiön hallitukset ”kyyristyvät jo starttitelineisiin”. Seuran hallitus ehti ensin. Se piti ensimmäisen kokouksensa tammikuun alussa. Kokous oli jossain mielessä historiallinenkin, sillä seuran sihteeri Pekka Teppola osallistui kokoukseen nettiyhteyden kautta. Hän aloitti uuden työnsä OKO:lla Helsingissä, jossa asuu viikot. Arki-illan kokoukseen ei niin ollen ole mahdollista osallistua. Hän jatkaa seuran sihteerinä ja osallistuu kokouksiin nykyaikaisin keinoin. Ensimmäinen kokous sujui ongelmitta.

Hallitus valitsi toimikuntien puheenjohtajia. Kilpailu- ja tasoitustoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Juha Nissinen, joka on myös seuran kapteeni. Junioritoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Altti Fihlman ja seniorikapteeniksi Juhani Hedman. Muilla puheenjohtajilla kaksivuotinen toimikausi jatkuu vielä tämän vuoden. He ovat: Pirjo Väisänen naiskapteeni ja naistoimikunta, Saara Kiviluoto jäsenhankintatoimikunta, Juha Romo klubitoimikunta, Sirja Attila senioritoimikunta ja juniorikapteeni Jonathan Laitinen.

Jokainen toimikunta tekee vielä yksityiskohtaisemman toimintasuunnitelman helmikuussa pidettävään kokoukseen mennessä. Ne laaditaan seuran toimintasuunnitelmaa noudattaen.

Toimitusjohtajan katsauksessa Petteri Ruuskanen kertasi mennyttä kautta. Hankinnassa on uusi kirjanpito-ohjelma, jolla helpotetaan mm. jäsenmaksujen siirtoa kirjanpito-ohjelmaan. Seura toimii hyvin kiinteässä yhteistyössä yhtiön kanssa ja yhdessä tehtävän strategian päivitys tulee ajankohtaiseksi tänä vuonna. Hän kertasi yhtiön tekemät investoinnit, mm. uuden vesiesteen rakentamisen, aurinkopaneelit, pihakiveykset sekä uuden väyläleikkurin hankinnan. Jatkossa valmistaudutaan investoimaan vesi-,viemäri- ja valokuituliittymiin ja toiseen pohjapatoon. Yhtiö tutkii myös mahdollisuuksia maa-aluehankintoihin. Finnavialle kuuluvasta vuokratusta maa-alueesta vuokra on jo noin 9 000 euroa vuodessa. Yhtiö tutkii myös kaikki mahdollisuudet saada ELY-keskukselta tukea kehityshankkeisiin.

Kenttä on talvehtinut toistaiseksi erittäin hyvin. Kenttähenkilökunta palaa osittain töihin maaliskuun alussa tekemään konehuoltoja ja lumen auraukseen viheriöitä. Petteri totesi mielihyvällä Kartanogolfin hyvän menestyksen kenttärankingissa. Kolmekymmenvuotisen taipaleen juhlistamiseksi seura panostaa jäsenhankintaan. Jäsenhankintatoimikunta sai tehtäväkseen valmistella asiaa. Yhtenä konkreettisena tekona päätettiin nyt, että jokainen hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja ottavat vähintään kolmea ennestään pelaamatonta kaveriaan hihasta kiinni ja tuovat heidät pelaamaan kanssaan etuysin mittaisen tutustumiskierroksen. Idea on jokaisen seuran jäsenen käytettävissä. Petteri selvittää Alpo Pakarisen kanssa mahdollisuuksista tehostaa juniorivalmennusta.

Golfyhteisön 30-vuotisjuhla pidetään 21.7. Päivään sisältyy juhlakilpailu, jossa on tarvittaessa kaksi lähtöä, sekä iltajuhla. Syyskokouksen evästyksenä oli, ettei juhlatapahtuma saa olla liian jäykkä. Ohjelma tulee sisältämään minimimäärän puheita, sopivasti musiikkia, historian esittelyä jne. Klubitoimikunta vastaa järjestelyistä yhdessä henkilökunnan kanssa. Ehdotuksia huomionosoituksista voi tehdä Petteri Ruuskaselle huhtikuun aikana.

Talviharjoittelupaikan katto on jälleen normaalikorkeudessa, sehän lyyhistyi ennen joulua raskaan lumikuorman alla. Kuplahalli on käytössä ja sen aukioloajat ja golfareille varatut päivät löytyvät seuran sivuilta. Hallin tulevaisuus on melko epävarmalla pohjalla, jonka vuoksi korvaavan harjoittelupaikan etsintään kannattaisi panostaa.

Saara Kiviluoto otti esille ympäristöasioiden kehittämisen ja mainitsi kierrätyksen aidon toteuttamisen kentällä niin, että jätteiden lajittelu toimisi myös käytännössä. Hallitus päätti esittää yhtiölle, että se paneutuisi lajittelukysymykseen sekä päivittäisi väyläopasteet.

Ilpo K.

« Takaisin