Ruutiaisista ei pitänyt tulla golfareita, mutta toisin kävi

9.5.2018

Golfin harrastamiseen liittyy useita ennakkoluuloja, jotka eivät kuitenkaan pidä paikkaansa. 30 vuotta täyttävässä Joroisten Kartanogolfissa golfin pariin pääsee edullisesti, sillä oman golfmentorin kanssa aloittaminen maksaa vain 40 euroa.

Koko elämänsä liikuntaa monipuolisesti harrastaneista Anna-Liisa ja Kari Ruutiaisesta ei pitänyt tulla golfin harrastajia, mutta toisin kävi. Nyt varkautelaispariskunta on jo kymmenen vuoden ajan harrastanut lajia aktiivisesti ja tänäkin vuonna kausi käynnistyi heti, kun Joroisten Kartanogolfissa päästiin pelaamaan huhtikuun lopulla.

– Emme pitäneet golfia meille sopivana lajina, koska olimme tottuneet liikkumaan niin, että tulee kova hiki. Käsityksemme golfista muuttui täysin, sillä se erittäin kiva laji ja liikuntaa parhaimmillaan.

Golfista oli puhuttu työkavereiden kanssa paljonkin, mutta Ruutiaiset päättivät lähteä green card –kurssille eläkkeelle jäätyään.

– Kävimme kurssin Vierumäellä, sieltä ajoimme suoraan Lahteen ostamaan golfbägit ja sen jälkeen tulimme Kartanogolfiin pelaamaan. Laji vei meidät heti täysin mukanaan.

Kari Ruutiainen kertoo pelaavansa kauden aikana noin 100-150 kierrosta, mikä tarkoittaa aika monta käveltyä kilometriä. Liikunnallisuuden lisäksi Ruutiaiset nauttivat golfissa sen sosiaalisesta puolesta.

– Laji on tuonut mukanaan todella paljon uusia ystäviä. Käymme usein myös lomareissuilla pelaamassa ja mikä onkaan hienompaa kuin pelata upeissa maisemissa hyvin hoidetuissa ympäristöissä.

Golfmentori voi opettaa alkeita

Kartanogolfin toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen kertoo, että golfin pariin päädytään usein kaverin kautta.

– Saatetaan lähteä esimerkiksi kaverin mukaan lyömään palloja rangelle ja huomataan, että tämähän onkin hauskaa kuntoilua mukavassa seurassa.

Mikäli innostus golfin harrastamiseen iskee, on kynnys lajin aloittamiseksi tehty Kartanogolfissa hyvin matalaksi eikä se vaadi isoa taloudellista satsausta.

– Juhlavuotena kartanogolfilainen pelaaja, golfmentori, voi opettaa uudelle harrastajalle golfin alkeet. Mentorin opastuksen lisäksi uusi harrastaja käy yhden illan kurssin, jossa käydään läpi turvallisuus- ja pelinopeusasiat.


Aloittelija golfaa kuukauden ilmaiseksi

Oman golfmentorin kanssa alkeiden opettelu maksaa vain 40 euroa. Golfopettajan kanssa käytävän 8 tunnin kurssin hinta on 99 euroa.

– Molemmista kursseista saa green cardin ja aloitteleva golffari voi pelata kurssin jälkeen kuukauden ilmaiseksi. Sitten pelaaminen maksaa 69 euroa kuukaudessa. Moneen muuhun lajiin verrattuna golfin harrastaminen on edullista.

Kartanogolfista on myös mahdollista lainata mailoja harrastuksen aloittamista varten tai ostaa niitä edullisesti.

– Aloittelevan golfaajan kannattaa myös hyödyntää klinikoita, joita meillä järjestetään. Niiltä saa paljon hyviä vinkkejä ja oppia omaan pelaamiseen.


Golfista tulee usein elämäntapa

Hinnan lisäksi toinen yleinen golfiin liittyvä ennakkoluulo on ajankäyttö.

– Meillä pystyy kiertämään 9 reikää alle kahden tunnin, sama aika menee esimerkiksi elokuvateatterissa istuessa. Pelaamassa voi käydä juuri silloin kuin haluaa, esimerkiksi aikaisin aamulla ja pelata niin usein kuin haluaa.

Pelaamisen ohessa voi nauttia rauhoittavasta, kauniista maisemasta ja liikkua samalla huomaamattaan useiden kilometrien matkoja.

– Golfista tulee helposti iso osa elämää ja liikunnallinen elämäntapa, joka tuo mukanaan myös yhteisöllisyyttä.
« Takaisin