Suomen Golfsenioreilla Kesäpäivät isolla koolla

20.7.2018

Suomen Golfseniorit ry on nimensä mukaisesti seniori-ikäisten golfinharrastajien liitto, joka koordinoi yhteistyössä Golfliiton kanssa valtakunnallista senioritoimintaa kehittämällä heidän harrastustaan kilpa- ja kuntourheiluna. Se vastaa valtakunnallisten kilpailujen järjestämisestä tässä ikäryhmässä. Se tukee ja edesauttaa seurojen vastaavien toimikuntien toimintaa ja kehittää jäseniensä jäsenetuja ja muita palveluja. Sen jäsenmäärä on pienoisessa kasvussa ja lähentelee tänä vuonna 15 000 jäsenen määrää. Kesäpäiviä SGS järjestää neljällä paikkakunnalla. Kartanogolf isännöi yhtä tapahtumaa 19.7. Kesäpäivä kokosi kisastarttiin 116 kilpailijaa, jotka pelasivat pariscramblen todellisessa kesäkelissä. Lämpötila kieppui hellerajan yläpuolella.

SGS:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hallaranta on Salo Golfin jäsen ja oli mukana Kisassa ja myös ensimmäistä kertaa Joroisissa.
- SGS:n jäsenmäärä kasvaa maltillisesti. Viidentoista tuhannen raja ylittynee tänä vuonna. Viime lokakuussa jäseniä oli 14 560. Jäsenyys on kannattava sillä 25 euron jäsenmaksulla saa jäsenetuja, jotka kuittaavat jäsenmaksun melko nopeasti. Meillä on maksettuja pelioikeuksia noin kolmellekymmenelle kentälle, joille jäsen pääsee pelamaan 10-20 euron hinnalla. Lisäksi on tarjolla matkoja ja erilaisia tuotteita, valmennusta, harjoituksia jne. Jäsenyys kannattaa. Seniori-ikä laskettiin Golfliiton kanssa miehilläkin viiteenkymmeneen vuoteen viime vuonna. Emme silti odottaneet mitään suurtaa nousua jäsenmäärään, sillä tuon ikäiset miehet ovat työssä kiinni, hän sanoi.

Puheenjohtaja Hallaranta oli Joroisissa ensimmäistä kertaa. Hän kiersi kentä yhdessä vaimonsa Annen kanssa. Samassa lähdössä pelsivat Tuula ja Yrjö Nykänen. Peli kulki hänen mielestään melko normaalisti. Se tarkoittaa, että mukaan mahtuu hyviä ja huonoja lyöntejä.
- Kenttä oli hyvässä kunnossa, hän sanoi. Muutenkin se on erittäin sopiva klubipelaajalle. Väylät ovat selkeitä ja väljiä. Pallot löytyvät hyvin ja greenit olivat erinomaisessa kunnossa. On oikea tapa suunnitella kenttä klubipelaajan lähtökohdista. Heitähän kentän käyttäjät varsinaisesti ovat.

Parikilpailuna voittivat pari Heikki Mehtonen ja Antero Laurila. Heidän tuloksensa oli 64 lyöntiä. He pelaavat slope 6:lla. He edustavat Rantasalmen Golfseuraa. Toiseksi sijoittui Teija ja Pekka Kortelainen KarG ja kolmanneksi paras KGOLFilainen pari Jussi Viljakainen-Ari Laine. Kortelaisten nettotulos oli 65 lyöntä, samoin kuin Viljakaisen ja Laineen tuloskin. Kuteenkymmeneenviiteen lyöntiin selvitti kierrosken myös kolme muuta paria nimittäin Pauli Räsänen-Jorma Peiponen, Eila Ilmakangas-Siru Vartiainen KarG sekä Anne-Marie Voutilainen-Sakari Voutilainen.
Kilpailut sujuivat paahtavasta helteestä huolimatta ilman ongelmia. Karnevaalitunnelmaa lisäsi mukaan annetut ilmapallot, joita sai poksauttaa aina kun peri teki birdien. Aika moni tuli maalliinkin pallot ehjinä, mutta tyytyväisenä. Golf on hauska harrastus.
Otsikkokuvassa voittajapari pitää kiitos puhetta. Puhujan takana puheenjohtaja Hallaranta, Sirje Attila ja Paavo Reunanen SGS:n kilpailukoordinaattori.
Juttu ja kuva I.K.
« Takaisin