Tulossa kohtuullinen vuosi

28.8.2018

Yhtiön hallitus sai luettavakseen osavuosikatsauksen, joka näytti taloustilanteen heinäkuun loppuun mennessä. Numerot paljastavat kulumassa olevan vuoden päättyvän kohtuullisiin numeroihin. Vaikka tulosennuste ei lupaa mitään mullistavaa kohentumista, pientä kasvua se lupaa kuitenkin. Pelikierrosten määrä on plussalla,  samoin vieraspelaajien määrä. Seuran jäsenmäärän lopullinen luku ei ole vielä selvillä, mutta uusia jäseniä on tullut n. 70. Jäsenmaksutilasto valmistuu elokuun lopun mukaan ja sen perusteella määräytyy liiton ensi vuoden jäsenmaksu. Ennuste ei lupaa dramatiikkaa puoleen eikä toiseen.

- Yhtiö on maksanut lainoja 47 800 euroa. Klubitaloon otetusta lainasta on jäljella enää yksi 30 000 euron erä, joka maksetaan ensi vuonna. Liikevaihto oli heinäkuun loppuun mennessä 583 798,48 euroa. Se on noin 10 000 euroa edellisvuotta oli enemmän. Viime vuonna heinäkuu oli myynnillisesti hyvä mm. SM kisojen ansiosta. Tänä vuonna pidettiin taukoa isojen kisojen järjestämisessä 30-vuotisjuhlien vuoksi. Muutamia isoja tapahtumia on vielä tulossa, joten liikevaihdon kasvua verrattuna viime kauteen, on vielä luvassa, kuvaili toimitusjohtaja alkukautta.

Palkkakuluissa ollaan viime vuoden tasossa, vaikka historiikkikirjan julkaiseminen aiheutti palkkakuluihin noin 10 000 euron normaalista poikkeavan lisän. Kulu oli ennakoitu. Kirjoja on vielä saatavana. Niitä on myynnissä caddie masterin tiskillä. Oma kappele kannattaa käydä ostamassa ennen kuin painos loppuu.
 
Yhtiö hankki vähän käytetyn viheriöleikkurin nettihuutokaupasta, jossa myytiin konkurssipesän kentänhoitokoneita. Sen hinnaksi jäi 6 300 euroa, johon sisältyi koneen uudet akut ja rahti. Uudet vastaavat maksavat monikertaisesti.

Kunta on rakentamassa viemäröintiä ja vesijohtoa alueelle. Kartanogolf liittyy kunnallistekniikkaan. Liittymisen kustannukset eivät ole vielä tiedossa, mutta liittyminen on ehdottomasti tarpeen. Tällä hetkellä likavedet menevät umpisäiliöön, jota joudutaan tyhjentämään viikottain vilkkaimpina aikoina. Myös puhtaan veden käytössä on ongelmia, kun nykyisen järjestelmän vedenpaine ei riitä kovan käytön aikana. Esimerkiksi isojen kilpailujen aikana peseytymiseen tarvitaan suurempi paine, jota nykyinen järjestelmä ei pysty ylläpitämään.

Kuluvaa kautta on hallinnut helteinen sää, viime kautta sade ja viileys. Liika kuumuuskin hillitsee pelihaluja, joten kierrosmäärät olisivat voineet olla vielä paremmat, jos lämpömittarin lukemat olisivat olleet miedompia. Kierrosmäärässä ollaan viime kesää edellä 1 790 lähtöä. Kasvu on 9,1 %. Vieraspelaajia on käynyt 4 417 ja sen lisäys on 12 prosenttia.

- Pelaaja ensin-tyytyväisyystutkimus tehtiin kesällä. Omille jäsenille kohdistettu tutkimus antoi loistavan tuloksen. Sitä ei tarvitse ihmetellä, sillä kenttä on ollut hienossa kunnossa hyvän hoidon ja sään ansiosta, sanoi Petteri Ruuskanen.

« Takaisin