Kartanogolf - kiitos ja menestystä!

26.11.2018

Kartanogolf ry:n sääntömääräinen syyskokouksen merkittävimmät päätökset olivat henkilövalinnat. Uudeksi puheenjohtajaksi yksimielisesti valittu Paavo Tervonen on toiminut tänä vuonna hallituksen varapuheenjohtajana. Paavo tunnetaan aktiivisena ja idearikkaana kartanogolfarina. Toivotan Paavolle menestystä ja tsemppiä uusiin puheenjohtajan tehtäviin! Kolmekymppinen yhteisö on astunut uudelle vuosikymmenelle, joten oli oikea aika vaihtaa puheenjohtajan viestikapulaa.
  
Puheenjohtajana minulla oli 12 mielenkiintoista vuotta. Hyvässä yhteistyössä seuran, jäsenten, kenttäyhtiön, osakkaiden sekä henkilökunnan kanssa veimme vuosien varrella golfyhteisössämme monia hyviä asioita eteenpäin. Toiminalliset ja talouden perusasiat meillä Kartanogolfissa ovat kunnossa. Jatkossa keskeisimpinä haasteina ovat uusien pelaajien rekrytointi sekä osakkuuden arvostaminen ja niiden myötä golfyhteisön talouspohjan varmistaminen.

Erityisen myönteisenä näen erinomaisesti toimivan yhteistyön kenttäyhtiön ja seuran kesken. Tämä on näkynyt erityisesti asiakaspalvelukyvyssämme. Tämän hyvän yhdessä tekemisen meiningin ovat aistineet myös vieraspelaajat ja olemme saaneet asiakaspalvelustamme hyvää palautetta niin henkilökohtaisesti itse kukin kuin liiton tekemissä pelaajakyselyissä. Viimeksi kiitosta saimme Seinäjoella järjestetyillä Golfliiton toimialapäivillä ja liittokokouksessa menneenä viikonloppuna.

Kirjoitan tätä juttua junassa palatessani Helsinkiin Seinäjoelta, jossa minulla oli tilaisuus päättää pitkä seura- ja liittotason golfin ”hallinnollinen ura” liittokokouksen puheenjohtajana. Tämän jälkeen lajin parissa jatkan vain pelaamisen merkeissä klubituupparina.
 
Seinäjoella ohjelmassa kuultiin ja keskusteltiin tämän päivän ja varsinkin tulevaisuuden golfasioista – ympäristön ja tulevaisuuden yhteiskunnan tuomista digihaasteista, kenttien hoidosta, sääntöasioista, golf toimialana ja alan imagosta Suomessa. Lisäksi lauantaina oli aamulla alueiden kokoukset ja heti perään varsinainen syysliittokokous.
 
Parituntinen kokous eteni listan pääasioiden - toiminta- ja taloussuunnitelmien sekä henkilövalintojen osalta sujuvasti eikä soraäänia kuulunut – päinvastoin. Niin kokouksessa kuin muissakin yhteyksissä tuli selkeästi esille nykyinen Suomi Golfin yhtenäisyys ja tekemisen meininki sekä kunnossa oleva talous. Yhtenä näkyvänä tekijänä hyvään tilanteeseen on alan kaikkien toimijoiden (liitto, SGK, PGA ja FGMA) muutto samojen seinien sisälle Pitäjämäen urheilutalossa. On ilo nähdä, että takavuosien eriseuraisuuden jälkeen on päästy yhteiseen ja toivottavasti tulokselliseen tekemiseen.
 
Liiton puheenjohtajana jatkaa Hanna Hartkainen (HGK), varapuheenjohtajaksi valittiin Marko Leiviskä (OGK) ja hallitukseen Osmo Ruuska (Tarina Golf), Petri Hurri (NRC), Rauno Pusa (TGK), Jyrki Nykänen (HSGC), Minna Nenonen (AlG) sekä Jussi Jokinen (ÄG). Lisäksi valittiin kuusi aluekohtaista varajäsentä – Osmo Ruuskan varajäsen Itä-Suomen alueelta on Kimmo Kotro (Karelia Golf).

Jos nyt liiton hallitusvalinnoista jonkun kommentin totean, niin joukossa on kaksi istuvaa golfyhteisön toimitusjohtajaa ja yksi entinen. Mielestäni määrää ei tule lisätä, annetaan urheiluseurojen luottamushenkilöiden hoitaa luottamustehtävät ja ammattilaiset tukevat yhteistä toimintaa omien yhteisöjensä kautta. No, päätökset näistäkin valinnoista jäävät toki uusille luottamushenkilöille.

Toivotan kaikille kartanogolfareille hyvää joulunalusaikaa sekä liikunnallisen reipasta uuden pelikauden odotusta!
        
Harri Kainulainen, jäsen 2057

Kuvassa: Golfliiton hallituksen jättänyt Antti Peltoniemi ja nykyinen liiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen 

« Takaisin