Kyselyn tulos - Seuran oma talviharjoittelutila olisi liian kallis

30.11.2018

Kartanogolf kartoitti jäsenten mielipidettä talviharjoittelupaikasta. Kyselyyn vastasi 132 jäsentä. Määrä ei ole suuri 1 100 jäsenen joukosta. Vastanneista yli puolet katsoi omaan harjoittelupaikkaan investointia kyseenalaiseksi lähinnä lisääntyvien kustannusten vuoksi. Vastanneita oli siis vain reilu kymmenen prosenttia jäsenistä. Voidaankin pohtia ovatko vastaamatta jättäneet, pelaajia, jotka eivät halua talvella tarttua mailaan lainkaan, jolloin on se ja sama onko harjoitusmahdollisuuksia vai ei. Jos kiinnostus talviharjoitteluun on noin laimeaa, oman tilan hankkiminen tulee tuskin taloudellisesti kannattavaksi.

Tällä hetkellä seura tarjoaa pelaajille ilmaista harjoitustilaa tammi-maaliskuun ajaksi Kuoppakankaan kuplahallista. Olot ovat hallissa muuten kohtalaiset, mutta pakkasilla siellä on kokolailla arktiset olot. Halli ei muutenkaan ole golfin harjoitteluun erityisen hyvä, koska siellä pelataan muitakin pallopelejä, joten sinne ei voida rakentaa mitään pysyviä rakenteita, kuten muotoiltuja greenejä ja vastaavia. Hallista puuttuvat myös saniteettitilat.

Seuran johto on laskenut arvion kustannuksista. Parin sadan neliömetrin suuruinen tila vuokrattuna maksaisi vuokrina n. 1 200 euroa kuukaudessa eli 14 400 euroa vuodessa. Tilan varustaminen harjoituskäyttöön maksaisi arviolta 15 000 euroa. Ylläpitokustannuksia on arvioitu tulevan n. 400 euroa kuukaudessa. Kulut vuositasolla olisi noin 19 000 euroa. Jotta nuo kustannukset saataisiin katettua, pitäisi esimerkiksi 160 euron hintaisia kausikortteja myydä 120 kappaletta. Kyselyssä kysyttiin jäsenten halukkuutta ostaa tuon hintainen kausikortti. Sadastakolmestakymmenestä vastaajasta 73,8 prosenttia oli sitä mieltä, ettei kukkaron nyörit aukene tällä kohtaa. Vain 26 prosenttia oli valmis tuon suuruiseen kustannukseen.

Kyselyssä varattiin tilaa kommenteille, joita tuli melkein jokaiselta. Tässä muutama poiminta.

- Jos joku yksittäinen henkilö tätä haluaa en katso tarpeelliseksi. Lasku on melkoinen. En halua, että hoitovastikkeen hinta nousee yhtään!
- Tarvitaan kunnon simulaattori myös, esim. samanlainen kuin Leppävirralla.
- En asu Varkaudessa enkä Joroisissa, halli palvelisi luonnollisesti sillä alueella asuvia.
- Mielestäni ei tarvitse. Muistelen Varkaudessa olleen monta kertaa mahdollisuus talviharjoitteluun jossa on ollut lyöntipaikat. Myös melkein aina simulaattorin.
- Tarvitaan ehdottomasti parempi treenipaikka.
- 120 aktiivista, maksavaa talviharjoittelijaa on aika optimistinen arvio ja 160 euroa aika paljon parin kuukauden käytöstä.
- En ole niin tavoitehakuinen golfari, että harjoittelisin talvella säännöllisesti. Näin ollen en koe tarvetta ympärivuotiselle harjoittelupaikalle, enkä halua osallistua hallin kustannuksiin.
- Homma heti ”tulille” saman tien.

Kyselyyn vastanneista oli 74,6 prosenttia miehiä ja 26,4 prosenttia naisia.

I.K.

« Takaisin