Jukka Kaartinen, uusi kapteenimme

22.3.2019

Juvalainen Jukka Kaartinen on seuran uusi kapteeni. Puusepänteollisuudessa toimiva Jukka työllistää kymmenkunta henkilöä valmistamalla ovia ja ikkunoita projektikohteisiin ympäri maan. Asiakkaina ovat rakennus- ja saneerausyhtiöt, jotka tarvitsevat kohteisiinsa mittojen mukaan tehtyjä tuotteita. Pyysimme Jukalta pientä esittelyä. Näin hän vastaili.

- Olen juniori-ikäinen seniori, 51-vuotias syntyperäinen juvalainen. Juvalle juuttunut, kuten sanotaan. Lapsia uusioperheellä on yhteensä kuusi. He ovat jo aikuisia. Toimin puusepänteollisuuden parissa yrittäjänä tehden ovia ja ikkunoita julkisiin rakennuskohteisiin. Olen toiminut hiihtokeskuksen vetohommissa reilut 10 vuotta. Olen Juvan Yrittäjät ry:n hallituksessa ollut 15 vuotta. RanG:n hallituksessa olen ollut viisi vuotta, autourheilussa mukana parikymmentä vuotta ja Lions klubissakin 20 vuotta. Talviharrastukset ovat lumilajeja. Kuulun Tahkovuoren hiihdonopettajiin. Valmistuin Vuokatin opettajakurssilta samana talvena jolloin tsunami surmasi suuren määrän ihmisiä Aasiassa. Golfin lisäksi kesään kuuluvat pyörälenkit ja lavatanssit.

Golf-ikäsi ja millainen golffari olet?
- Aloitin golfin vuonna 2006. Aluksi se oli lasten kanssa pelailua ja mukava kesäharrastus lasten kanssa. Kävi, niin kuin monelle käy, laji nappasi. Kierroksia tulee noin 50 kesässä ja treeneissä käyn myös talvella. Aloitin pelaamalla Rantasalmella kymmenkunta vuotta, mutta vaihdoin sitten seuraa ja pelipaikkaa. Mukavaa on ollut. Harrastajana en ole erityisen kilpailupainotteinen. Tasoitukseni on tällä hetkellä noin 12. 
Ajatukset seuran kapteenina?
- Tämä virka on vielä niin tuore, ettei ajatuksia ole vielä paljoa tullut. Pidetään toiminta virkeänä ja mukavana.

Mihin asioihin haluat tarttua?
Mielestäni yksi huomioitavista asioista on pelinopeus. Vaikka meillä kierrosnopeudet eivät olekaan mitenkään hitaita, niin ajattelin puhua ready golfin puolesta. Siinähän ei odotella oma lyöntivuoroa vaan se pelaaja, joka on valmiina, lyö. Se nopeuttaa peliä. Pitää vain ottaa huomioon turvallisuus. Sääntöihin on tullut uudistuksia ja siksi suosittelen mahdollisimman monen osallistumaan seuran järjestämään koulutukseen.

Kuinka golf mielestäsi voi?
- Valtakunnan tasolla golfin suosio näyttää edelleen hieman taantuvan. Sopii toivoa, että liiton uudet toimet saavat käyrät osoittamaan ylöspäin. Golfin terveysvaikutukset on saatava paremmin yleiseen tietoon.

Kuinka Kartanogolf-yhteisö voi?
Kartanogolf voi erittäin hyvin. Kun lukee mediasta etelän kenttien huonoista tilanteista, joissa kukaan ei tiedä tulevasta kesästä varmuudella mitään, on oltava hyvillään, että meillä on ollut osaavat hallitukset. Ne ovat pitäneet talouden hyvässä kunnossa. Nyt kun klubitalo tulee maksetuksi, voidaan siirtää panostuksia kentän kuntoon, joka on tärkein markkinavalttimme.
 
Pidetään yhteishenki korkealla ja hymy huulilla. Olen omalta osaltani mukana yhteisössä. Tulkaa juttusille asiasta kuin asiasta, kehitetään Kartanogolfia edelleen eteenpäin.

Jukka Kaartinen, seuran kapteeni ja hallituksen jäsen.

Kuva ja juttu Ilpo K.

« Takaisin