Klubitalo on sitten maksettu

17.4.2019

Joroisten Kartano-Golf Oy piti varsinaisen yhtiökokouksen 14.4. Kokouksen alku sai tavallista messevämmän alun, sillä sitä juhlittiin lasillisilla kuohujuomaa sen kunniaksi, että klubitalon viimeinen lainaerä tuli maksetuksi. Talo on siis yhtiön oma ja samalla voivat huokaista myös Joroisten kunnan valtuutetut, jotka kymmenen vuotta sitten äänestyksen myönsivät takauksen yhtiön lainalle. Takauspäätöstä edelsi kokouksessa vilkas keskustelu, jossa joku piti koko hanketta epärealistisena. Yhtiön johto ja osakkaat näyttivät epäilijöille, että Kartanogolf on hyvässä kunnossa, jota osoittavat myös päättyneen tilikauden tuloslaskelma ja tase. Ne käsiteltiin ja hyväksyttiin kokouksen muiden asioiden joukossa.

Talohanke alkoi elää 2007 vanhan klubirakennuksen kuntotarkastuksen jälkeen, kun todettiin rakennuksessa suuria korjaustarpeita. Kuntotarkastaja totesi mm. lattiarakenteiden olevan sellaisessa kunnossa, että hän ehdotti lattian purkamista ja uuden betonisen lattian valamista entisen tilalle. Talotekniikan uusiminen ja tilojen ajanmukaistaminen olivat kustannuksiltaan sitä luokkaa, että yhtiön johto alkoi kallistua uuden rakennuksen kannalle. Asiat etenivät yhtiön johdossa ja johtivat suunnitelmiin, jotka esiteltiin osakkaille ensi kerran 5.4.2009. Lopullinen päätös tehtiin 3.5.2009. Hankkeen kustannusarvio oli 600 000 euroa. Rahoitusta varten otettiin kunnan takaama 300 000 euron pankkilaina. Toisen puolikkaan maksoivat osakkaat maksamalla joko kerralla 463 euroa/pelioikeus. Se oli mahdollista maksaa noin 60 euron suuruisella vuotuisella maksulla. Osakkaiden maksuvelvollisuus oli 11 vuotta.
Rakennettavaksi hyväksyttiin Findomo Oy:n tarjous. Ulkonäköön haluttiin kartanomainen tyyli. Talon lattiapinta-ala on 478 neliömetriä. Ravintolapaikkoja on 80. Terassilla on paikkoja 40 henkilölle. Talossa on pukuhuoneet ja sauna. Pukuhuoneessa on tilaa 60 miehelle ja naisten puolella 40 paikkaa. Talo lämpiää ilmalämpöpumpulla sekä sähköllä. Ravintolalla on nykyaikainen keittiö. Talossa on lisäksi kokous- ja toimistotilat.

Klubirakennuksen rakennustyöryhmään kuuluivat: Timo Anttikoski, Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Matti Lipsanen, rakennusneuvos, Rakennusliike Lipsanen Oy, Pauli Räsänen, RI, OC-System Oy:n toimitusjohtaja, Pekka Turtiainen, RI, konsultti ja rakennussuunnittelija, Harri Kainulainen, vakuutusneuvos, Kartanogolf ry:n puheenjohtaja sekä yhtiön toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen.

Yhtiökokouksen hyväksymä tilikauden 2018 tuloslaskelma näyttää 771 481,85 euron liikevaihtoa. Henkilöstökulut olivat yhteensä 319 323,84 euroa. Poistot on tehty suunnitelman mukaisesti. Tilikauden tulos oli 1 964,10 euroa.
Taseessa on rahalaitoslainoja 124 600 euroa, joten yksi merkittävä tunnusluku osoittaa yhtiön olevan varsin hyvässä taloudellisessa asemassa.

Yhtiön hallitus koki muutoksia. Kaksi pitkäaikaista jäsentä sai pyytämänsä vapautuksen. He ovat Jorma Peiponen ja Kari Pitkälä. Uuden hallituksen muodostavat kokouksen valitsemina: Hillevi Loimusalo, Mika Muurikoski, Jussi Viljakainen, Paavo Tervonen ja Matti Lipsanen. Hallitus valitsee puheenjohtajan keskuudestaan.

Yhtiön hallituksen toimintakertomuksen tulevaisuuden arviossa kannetaan huolta osakkaiden ja pelaajien ikärakenteesta ja siksi yhtiön toiminnassa korostetaan toimia uusasiakashankinnassa. Taloudellisesti tulevaisuus näyttää valoisammalta, koska lainanhoitokulujen keveneminen helpottaa ja antaa paremmin ns. pelinvaraa kentänhoitoon ja pienehköihin investointeihin.

« Takaisin