Harri Kainulainen jatkaa liittovaltuustossa

13.3.2012

Suomessa golfareiden määrä nousee – muualla laskee

 

Suomen Golfliiton liittokokouksessa Hämeenlinnassa viime viikonloppuna valittiin liittovaltuuston puheenjohtajaksi Jukka Rissanen Oulun Golfkerhosta. Jäseniksi valittiin muun muassa Harri Kainulainen Joroisten Kartanogolfista, varajäsenenä Ari Korhonen Rantasalmi Golfista sekä Juha Pelkonen Kerigolfista Kerimäeltä, varajäsenenä Asta Aali Kartanogolfista. Tarina Golfin Heikki Nuutinen, varalla Jorma Autio Tahko Golfista sekä Mikkeli Golfin Jukka Härkönen, varalla Juha Kemppi Puula Golfista Kangasniemeltä tulivat valituiksi. 45-jäseninen liittovaltuusto on Golfliiton korkein päättävä elin liittokokousten välillä.

 

Liittokokous käsitteli liiton pitkän aikavälin strategiaa, sääntömuutoksia ja koulutusuudistusta, jonka tavoitteena on muun muassa lisätä nuorten golfareiden määrää ja sitouttaa harrastajia lajiin. Suomessa on runsaat 140 000 golfaria ja Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa golfareiden määrä on kasvanut – peräti jo 54 vuotta yhtäjaksoisesti. Muualla Euroopassa pelaajamäärät ovat laskussa. Vuoden 2016 olympialaisiin Suomi tavoittelee kahden mies- ja kahden naispelaajan paikkoja.

 

Liittokokouksessa esiteltiin jäsenistön keskuudessa tehty terveys- ja harrastajaprofiilitutkimus, jonka toteutti Kuntoutussäätiö. Kyselyn perusteella ulkoilu, omasta kunnosta huolehtiminen, onnistumisen kokemukset sekä luonnosta ja maisemista nauttiminen ovat keskeisimmät motiivit golfin harrastamiseen. Ulkona pelaamisen on todettu vaikuttavan positiivisesti ihmisen mieleen ja säännöllisellä pelaamisella on todettu aikaa myöten myönteisiä terveysvaikutuksia. Lisäksi golf urheilulajina on lähes riskitön verrattuna moneen muuhun urheilulajiin ja pelaajien ikähaarukka on hyvin laaja. Golfareista on miehiä 60 prosenttia, naisia 30 prosenttia ja junioreja 10 prosenttia. Talvisin golfarit ovat innokkaita hiihtäjiä.

« Takaisin