Joutsenmerkki ravintola Kesäkartanolle

9.5.2013

Joroisten Kartano-Golf Oy:n ravintola Kesäkartanolle on myönnetty Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki. Kesäkartano on ensimmäinen golfkentän omistuksessa oleva ravintola Suomessa, joka on saanut Joutsenmerkin.

Saadakseen Joutsenmerkin tulee ravintolan täyttää tiukat ja monipuoliset vaatimukset, jotka koskevat muun muassa raaka-aineiden alkuperää, astianpesu- ja siivouskemikaaleja, ravintolan veden- ja energiankulutusta, kertakäyttötuotteita sekä jätehuoltoa. Ravintolalla tulee lisäksi olla kirjallinen ympäristöjohtamisjärjestelmä, joka muun muassa ohjeistaa selkeästi mitä raaka-aineita ja tuotteita ostetaan ja mitä ei. Käytännössä merkki näkyy ravintolassa esimerkiksi luomuraaka-aineiden ja -tuotteiden suosimisena.

”Joutsenmerkki vahvistaa haluamme olla asiakkaittemme vaatimusten tasoinen. Kesäkartano on uusi ravintola, jossa haluamme tarjota laadukasta lähiruokaa energiatehokkaasti asiakkaillemme. Tavoitteenamme on päästä yleiseurooppalaisen golfkenttien ympäristöjärjestelmä GEO:n piiriin tulevana syksynä.  Joutsenmerkin avulla tämä on yhtä askelta lähempänä. Toki merkin hyvä julkisuus on mainio lisä markkinoinnillemme”, Joroisten Kartanogolfin toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen toteaa tyytyväisenä.

Ravintola Kesäkartano avattiin vuonna 2010 ja ravintolasta saa kahvilatuotteita, lounasta sekä päivällistä. Kesäkartanon lähtötaso oli hyvä. Muun muassa uudet energiatehokkaat keittiölaitteet ja -koneet sekä lähiympäristön useat lähiruoka- ja luomutuottajat olivat erinomainen lähtökohta Joutsenmerkin anomiselle.

”Lähituottajien vaikutus näkyy meillä myös ruokalistassa, josta olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailta. Olemme löytäneet hyvät yhteistyökumppanit lähialueelta. Meille on tärkeätä, että olemme omalta osaltamme mukana kestävän kehityksen palveluiden tuottajina. Suurimpana haasteena olivat seurannan ja dokumentoinnin organisoiminen, mutta vaiva on ollut sen arvoinen. ”, ravintolapäällikkö Sinikka Räisänen lisää.

LISÄTIEDOT:

Joroisten Kartano-Golf Oy – Ravintola Kesäkartano
- Toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen, puh.010 4222 388, petteri.ruuskanen@kartanogolf.fi
- Ravintolapäällikkö Sinikka Räisänen, puh.010 4222 382, sinikka.rasanen@kartanogolf.fi
Lisätietoa Kartanogolfista ja yrityksestä: www.kartanogolf.fi

Ympäristömerkintä
- Asiantuntija Sami Karelahti, puh.0424 281404,sami.karelahti@motiva.fi
Lisätietoa Joutsenmerkistä: www.joutsenmerkki.fi

« Takaisin