Ailan ja Yrjön terveiset Kankaisten Golfpuistosta ja Senioreiden Aluetourin finaalista

10.9.2014

Milloin olet viimeksi tuntenut "hyvää mieltä" vieraskentälle mennessäsi?  No, minulla siitä ei ole montaakaan päivää vielä! Suuntasimme perjantaina 5.9. Kankaisten golfkentälle Maskuun, pelataksemme tutustumiskierroksen lauantain kisaa ajatellen. Menimme lunastamaan griinfiitä ja kuin ohimennen kysäisin, "että onkos teillä senioreille mitään extraa"? Ja kas vastaus tuli, että ilman muuta, jos olette huomisen kisan pelaajia! Siitä vaan säästettiin 15€ / greenfee.  Että tuntui kivalle! Tunne oli kuin olisin voittanut miljoonan. Olisikohan siinä ideaa, että meidänkin kentällä huomioitaisiin ekakertaa kentälle pelaamaan tulleet antamalla vaikka kahvikuponki puoliajalla nautittavaksi tai jokin muu juttu!  Siitä jäisi se positiivinen vire vierailijalle.

Golfklubin koko ympäristö oli kaunista katseltavaa.  Paljon istutuksia, hyvät paikoitustilat, loistavat harjoittelualueet, siisti, melko uuden näköinen klubirakennus, välitön ja ystävällinen henkilökunta. Hintataso ja valikoima olivat ravintolassa hyvät.

Kenttä oli miellyttävä pelata. Tiibokseissa selvät väyläkartat ja huom! Myös naisten bokseissa melkein jokaisella tiiauspaikalla väyläkartta!  Vesipisteitä matkan varrella!  Pieni miinus tulee pomppuisista griineistä ja huonoista mittamerkeistä väylillä.

Lauantain finaali alkoi "jäätävissä tunnelmissa". Olen joskus kuullut puhuttavan,
että on olemassa hankalia pelikavereita.  On niitä oikeasti.  Sattui samaan fliittiin golfari, jolla oli tosi kireä lippis. Hänellä ei ollut säänöistä hajuakaan, ja kun oli virallinen kisa, jouduin mm. merkkarina antamaan hänelle rankin vesiesteessä pelaamisesta ja tähänkin, niin selvään rankkiin, piti saada tuomarin siunaus! Näin voi yksi henkilö sotkea koko fliitin pelit. Toinen kummallisuus oli miesten oleminen cädinä! No, mikä ei ole kiellettyä on sallittua.

Menestystä ei kisassa minulle tullut, mutta reissuna tosi kiva ja taas tuli uusia tuttuja! Meillähän oli Kartanogolfista mahdollista olla finaalissa mukana neljä naista, joka olisi ollut huikea juttu, mutta yhteensattumien vuoksi, vain minä pääsin osallistumaan.  Pidetään ensivuoden osallistujatavoite ainakin neljässä henkilössä.

Voiton naisten sarjassa vei Liisa Laakkonen, VGC tulos 72, toisena Pirjo Kujala SAG 74 ja kolmantena Metzger Brita GT tuloksella 74, minä huiskin peräti 83 lyöntiä, sijoitus 19! Naisten kisassa oli 29 osanottajaa.

Nautinnollisia syyskesän pelipäiviä kaikille!

Aila Korhonen

****************************************************

Aluetourin finaali Kankaisten golfpuistossa Maskussa on hoidettu, joskin menestys ei ollut tällä kertaa hyvällä tasolla.

Kävimme 5.9 tutustumassa kenttään pelaamalla kierros ryhmällä Aila Korhonen, Tuula Nykänen, Eero Huttunen ja allekirjoittanut.  Yövyin hotelli Martinhovissa Maskussa vaimoni kanssa ja Aila ja Eero Gumuluksessa, kun Martinhovi oli täynnä.  Huonoa meidän hotellissa oli se, että keittiö oli remontissa ja illallinen jäi hyvin kevyeksi tästä syystä.

Kenttä oli hyvä ja mielestäni mukava klubipelaajan kenttä.  Sää suosi molempia päiviä.  Pelipäivä alkoi sumuisena, mutta kilpailun lähtöön mennessä ilma kirkastui aurinkoiseksi.  Omalta osaltani kilpailu alkoi loistavasti ja ensimmäiset 8 väylää pelasin 2 yli parin.  Tämän jälkeen, jostain kumman syystä pelini katosi ja kokonaissijoitus sen mukaan putosi sijalle 23. Näin jälkeenpäin olen analysoinut tilannetta ja epäilen, että huonosta ruokahuollosta johtuen energiat vain katosivat.Kenttä oli kohtuullisen hyväkuntoinen, mutta griinit olivat hitaahkot ja kovin epätasalaatuiset.  Kankaisten golfpuisto oli sinänsä hyvin tyylikäs ja kaikki toiminnot pienellä alueella, range ihan vieressä, väylät 1, 9, 10 ja 18 ihan äärellä.

Fiilinkini pelin jälkeen oli hyvin ankea pelin täydellisen katoamisen takia.  Mutta pelikausi jatkuu ja tämäkin kokemus jää taka-alalle hyvin pian. 

Terveisin,

Yrjö Nykänen« Takaisin