Syksyn tultua

1.10.2014

Pelatessani varsin hyvässä syyssäässä viime lauantaina edelleen erinomaisessa kunnossa olevalla Kartanolla syys-scramblea tuli mieleeni Old Coursen James Balfour-Melveillen ajatus pelien pelistä:

”Golf on hieno raittiissa ulkoilmassa tapahtuva urheilusuoritus, jossa ei ole väkivaltaa ja jossa jokainen lihas on käytössä useiden tuntien ajan. Golfia ei kuitenkaan pidä nähdä pelkästään lihasharjoituksena. Se on ennen kaikkea mielen peli – harkinnan ja ovelankin mielen. Mutta se on myös sosiaalinen peli, jota voi jatkaa yhdessä 19. reiälle asti.”

Ja totta on, että golf, jos mikä, on mielen peli – tosin on siinä taidollakin kohtuullisen suuri osuus. Meidän huru-ukkojen oli todella ilo seurata pelikavereittemme Jarin ja Petrin sujuvan tuloksekasta peliä – heillä näytti mieli ja taito yhdistyvän erinomaisiin suorituksiin. Hyvänä esimerkkinä Jarin lyönti ysiväylällä 200 metristä lipulle puukolmosella, mailalla joka oli kuulemma ollut kaksi kuukautta autotallissa ”tekeytymässä”. Suorituksessa oli taidon ja mielen saumaton yhteistyö.

Päivän aikana minulta kysyttiin klubilla, miten olen kokenut uuden luottamustehtäväni liitossa. Vastasin, että myönteisesti, joskin on siinä muutamia ihmetyksiäkin ollut. Kirjoitinkin kokemuksistani seuraavaan Golf-lehteen. Tehtävän myötä olen saanut pelata aikaisempaa useammin muilla kentillä, kun kutsu on käynyt erilaisiin seurojen ja kenttäyhtiöiden merkkitapahtumiin. Viimeksi olin viikko sitten naapurissa Kerigolfin 25-vuotisjuhlassa, jonka yhteydessä pelattiin juhlaottelu. En muistanutkaan, että siellä pelaaminen on jo sinänsä haaste ja erityisesti mielen peli.

Iltajuhlassa esitin liiton ja Kartanogolfin terveiset sekä annoin omana henkilökohtaisena lahjana 25 vuotta sitten Savonlinnassa hankkimastani mailasetistä mailan (Picher Stinger 52, McDonald boron). Olin nimittäin Kerigolfin kenttää rakentavan yhtiön hallituksessa kaupungin puolesta vahtimassa yhtiön rahankäyttöä ymmärtämättä itse golfista mitään, kun en vielä silloin pelannut. Joku totesikin, että sen kyllä huomaa kentän profiilissa. Mailat kuitenkin ostin suuressa innostuksessa, kun ne halvalla sain. Myöhemmin niillä kyllä oli käyttöä – sändäriä käytän edelleenkin ja se toimii yllättävän hyvin.

Toivotan kaikille kartanogolfareille mukavaa syksyn aikaa ja edelleen nautinnollisia golfkierroksia – hyvällä mielellä.

Harri Kainulainen« Takaisin