Pelikausi 2014 oli pitkä ja vireä

17.4.2015

Kartanogolf ry:n kevätkokous hyväksyi 15.4. yhdistyksen tilit ja toimintakertomuksen. Pitkä kausi alkoi jo maaliskuussa kun 24.3. päästettiin innokkaimmat kentälle ensin tavoittelemaan talvigreenien reikiä ja kesäviheiöihin porattuja 17.4. Pelikierroksia kertyi 27800, joka on sata enemmän kuin edellisenä vuotena. Jäsenmäärä pysyi melkein entisellään sillä vähennystä oli vain kymmenen  jäsentä. Myös seuran talous on kunnossa, 94325 euron jäsenmaksutuloilla rahoitettiin toiminnantäyteinen kausi.  Seuraavassa poimintoja seuran toimintakertomuksesta, joka julkaistaan täydellisenä toisaalla.

Seuran jäsenmäärä oli vuoden lopussa 1132 jäsentä. Edellisenä vuonna jäseniä oli 1142. Yleinen, laskeva suuntaus ei ole koetellut KGOLfia. Jäsenmäärä jakautuu naisiin 304 jäsentä, miehiin 684, juniorityttöihin 30 ja junioripokiin 114. Naisten lukumäärä oli sama kuin edellisenä vuotena, miesten osuus nousi kuudella jäsenellä, tyttöjen määrä putosi kahdella ja poikien neljällätoista.
Itä-Suomen alueella ja Golfliitossa oli selvemmässä laskussa. Itä- Suomen alueella jäsenmäärä oli 22 717, edellisenä vuonna 23 547. Liiton jäsenmäärä oli 142 778, kun se oli vuotta aiemmin 144 254. Kenttiä maassamme oli noin 160.

Osittain pitkästä kaudesta ja kentän kunnosta johtuen vieraspelaajien määrä kasvoi hieman ja osittain siitä johtuen pelikierrosten määrä nausi edelliseen vuoteen verrattuna. Vieraspelaajien määrä nousi noin 5300, kun edellisen vuoden vierailuja noin 100 vähemmän. Hyvä kellokin kuuluu kauas.

Vuonna 2012 perustettu ympäristötyöryhmä jatkoi toimintaansa, jonka seurauksena otettiin käyttöön Ympäristökäsikirja. Tavoitteena ollut eurrooppalainen GEO ympäristömerkki myönnettiin Kartanogolfille helmikuussa 2014. Kenttäyhteisö oli mukana Savonia Ammattikorkeakoulun johtamassa Green Savo-projektissa, joka palkittiin Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla.

Seuran puheenjohtaja Harri Kainulainen valittiin Suomen Golfliiton liittovaltuuston puheenjohtajaksi 8.3. Tässä roolissa hän osallistuu myöskin Liiton halltuksen kokouksiin.

Toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen tuli huomioiduksi Savo-Karjalan journalistiyhdistyksen toimesta kun hänelle myönnettiin tiedonjulkistamispalkinto 21.2.

Vakituisessa henkilöstössä tapahtui vaihdos kun pitkäaikainen ravintolapäällikkö Sinikka Räisänen jäi eläkkeelle ja hänen tilalleen valittiin restonomi Heli Sarell Juvalta. Hän aloitti tynsä 1.3.

Kausi sisälsi runsaasti tapahtumia, kilpailuja, konsertteja, teatteria, juniorileirejä ja vierailuja. Ne on kirjattu täydelliseen toimintakertomukseen, joka julkaistaa nettisivuilla toisaalla.

Kesän järkyttävin uutinen tavoitti golfyhteisön 14.7.-14. Silloin kentän päälle vyörynyt ukkosrintama iski salaman kentältä poistumassa olleeseen seuran pitkäaikaiseen jäseneen ja entiseen puheenjohtajaan Matti Aaliin, sillä seurauksella että hän menehtyi kentälle. Järkyttävä tapahtuma sai laajaa huomiota mediassa ja on ilmeisesti ensimmäinen kuolemaan johtanut tapaus Suomessa.

Seuran taloudellinen tulos oli positiivinen. Seuran tase on edelleen varsin vahva. Seuran talous- ja toimintanäkymät vuodelle 2015 ovat positiiviset huolimatta yleisesti varsin huonosta talouskehityksestä.
 
Kirjanpidon hoiti seuran toimitusjohtaja. Tilintarkastuksesta vastasi PricewaterhouseCooper Oy.

Tilikaudella seuran palveluksessa oli yksi vakinainen työntekijä. Lisäksi seuralla oli kaksi Varkauden kaupungin tuella palkatta kesätyöntekijä ja yksi Joroisten kunnan tukema työntekijä.

Jäsenmaksutulot olivat 94 325 € (96 160 €), josta maksettiin jäsenmaksuna Suomen Golfliitolle 30 900 € (29 676 €). Jäsenmaksuun sisältyy golflehti.

Tilikauden ylijäämä oli 31,73 € (799,49 €), jonka hallitus esittää kirjattavaksi tulostilille.

Toimintakertomus 2014« Takaisin