Senioreilla tulossa vilkas pelikausi

22.4.2015

Kartanogolfin jäsenkunnasta on senioreihin kuuluvia noin joka kolmas. Miesgolfareiden  seniori-ikäraja on 55 vuotta. Naisilla raja on hieman alempi, sillä 50 vuotta täytettyään he voivat osallistua kilpailujen seniorisarjoihin. Ikärajat määräytyvät kalenterivuosittain. Pelaaja on siis oikeutettu osallistumaan kilpailuun, jos hän täyttää kalenterivuoden kuluessa vaaditun iän.

Veteraaneja ovat 65 vuotta täyttävät miehet ja 60 vuotta täyttävät naiset. Suomessa noudatetaan European Golf Associationin (EGA) päätöksiä ikärajojen suhteen.

Suuri senioriosuus jäsenistöstä on selvä merkki siitä, muiden syiden ohella, että laji sopii hyvin kaikenikäisille. On vaikea keksiä muuta urheilulajia, jossa veteraani ja huippuosaaja lähtevät 4-tuntiseen suoritukseen ja saapuvat yhtä aikaa maaliin.

Kartanogolfin suurinta toimikuntaa johtaa Kari Salmela. Toimikunnan muut jäsenet (8) ovat Anne Voutilainen, Aila Korhonen, Taito Tuovinen, Eero Huttunen, Juha Nissinen, Keijo Vokkolainen, Harri Rossi ja Jarmo Ahonen.
Seura oli varannut mahdollisuuksia talviharjoitteluun sekä Varkauden tennishallista että simulaattorista.
- Molemmissa kävi pelaajia aika sopivasti. Keskiviikon kahden tunnin vuorolla oli käyttäjiä kiitettävästi, 10 – 14 pelaajaa keskimäärin. Harjoitukset sujuivat joustavasti kun osa porukasta tuli heti alkuun ja osa vähän myöhemmin. Lyöntipaikat ovat riittäneet, koska kovinkaan moni ei harjoittele koko kaksituntista, kertoo talven kokemuksista Kari Salmela. Myös simulaattoriharjoituksissa oli talven mittaan hyvin golfareita.
Seniorijoukko kävi Jarno Hovilan opissa Mikkelissä maaliskuussa.
Kesä tulee sisältämään kilpailuja, vierailuja, harjoituksia ja avustamista kentällä sekä yleisissä kisoissa.
- Jarno Hovilan kiinteistä klinikkapäivistä on jo periaatteessa sovittu. Yksityiskohtia vielä viilataan. Noina päivinä on Jarnolta mahdollisuus ottaa myös yksityistä opetusta, kertoo Kari Salmela.
Kilpailujen päivämäärät ovat vielä tarkentumatta. Muutamia kilpailuja tullaan senioreille järjestämään. Annilan kanssa vuorovuosin on sovittu seuraottelusta. Päivämääristä ja muista yksityiskohdista tiedotetaan seuran sivuilla myöhemmin. Vilkas kesä on tulossa.
- Reikäpelien SM-kisan järjestelyihin jo ilmoittautunut parikymmentä innokasta samoin kuin senioreiden voimin pyöritettävään ”kenttäavustajarulettiin”, totesi Kari Salmela.


Kari Salmela on johtanut Kartanogolfin senioreita vuodesta 2013.
« Takaisin